15 Temmuz 2009 00:00

VE ÜZMEZ CEZAEVİNDE

Bursa’da 14 yaşındaki B.ǒye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Vakit Gazetesi’nin 77 yaşındaki Yazarı Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına dün devam edildi.B.ǒnin ruh sağlığını bozduğunu belirten raporunun ulaştığı mahkeme heyeti bu duruşmada...

Paylaş

Bursa’da 14 yaşındaki B.ǒye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Vakit Gazetesi’nin 77 yaşındaki Yazarı Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına dün devam edildi. B.ǒnin ruh sağlığını bozduğunu belirten raporunun ulaştığı mahkeme heyeti bu duruşmada, Üzmez’in tutuklanmasına karar verdi.
Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yılın Nisan ayında, B.Ç. adındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıla kadar hapis cezası istenen Hüseyin Üzmez’in yargılanmasına dün devam edildi.
SANIKLAR VE AVUKATLAR HAZIR BULUNDU
Üzmez Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmak”, “Hürriyeti Tahdit” suçlarından 7. kez hakim karşısına çıktı. Hüseyin Üzmez Bursa Adliyesi’ne saat 09.20’de özel korumaları ve Avukatı Emir Ali Kav ile geldi.
İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nun B.ǒnin ruh sağlığının bozulduğunu belirten raporunun ulaştığı duruşma saat 10.00’da başladı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi’nde yatarak tedavi gören B.ǒnin gelmediği yargılamada, Üzmez, “Fuhuşa aracılık” yapmakla suçlanan B.ǒnin annesi Livaze Ç. ile avukatlar hazır bulundu.
KABUL ETMEDİLER
Hüseyin Üzmez bu duruşmada B.Ç.’nin avukatlarının Yalova Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz sonucu hakkında açılan “Hürriyeti Tahdit” suçundan ilk kez ifade verdi. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen Hüseyin Üzmez, kendini savundu.
Duruşmada ifade veren Livaze Ç. ise kızının geleceği olan bir çocuk olduğunu belirterek, “Okuyacaktı. Ben onun hürriyetini asla kısıtlamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde verdi.
PARA YOK DİYOR 220 TL ÇIKTI
Duruşmada Bursa Barosu’nun B.ǒyi savunması için tuttuğu Avukat Nevin Canbaz da söz aldı. Sanığın olay günü cebinde para olmadığı için Livaze ǒye kartını verip bankaya gönderdiğini hatırlatan Canbaz, “Böylece suç işlemeye zemin hazırlamış oldu. Parasının olmadığını söyledi yakalandıktan sonra cebinden 220 TL para çıktı. Yalan söylüyor. Amacı mağdur çocuk ile baş başa kalmaktı” diye konuştu.
MAHKEME BAŞKANI ÜZMEZ’İ UYARDI
Nevin Canbaz’ın bu sözlerinden sonra konuşmak için söz isteyen Hüseyin Üzmez’i Mahkeme Başkanı Kadir Ünal “Dakika başı kalkıp söz alamazsın. Sıran gelince konuşursun. Sana da söz sırası gelecek. Az önce seni dinledik” diyerek uyardı.
VE TUTUKLANDI
Tarafları dinleyen Mahkeme Heyeti duruşmaya beş dakika ara verdiğini açıklayıp salondan ayrıldı. Verilen ara sonunda mahkeme heyeti İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’ndan gelen raporun B.Ç ve Hüseyin Üzmez’in avukatları tarafından incelenmesi için 24 Temmuz günün ertelerken Hüseyin Üzmez’in tutuklanmasına, Livaze ǒnin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Bu karardan sonra Vakit yazarı Hüseyin Üzmez mahkeme salonuna gelen polisler tarafından gözaltına alınıp adliye karakoluna götürüldü. (BURSA)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Berberlere hepatit semineri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...