16 Temmuz 2009 00:00

Gurbetçilerin bunaltan sevgisi(!)

FENERBAHÇE’nin 5-0 kazandığı ULM maçının öncesinde ve sonrasında büyük bir izdiham yaşandı. Gurbetçilerin yoğun ilgisi izdihama dönüşürken...

Paylaş

FENERBAHÇE’nin 5-0 kazandığı ULM maçının öncesinde ve sonrasında büyük bir izdiham yaşandı. Gurbetçilerin yoğun ilgisi izdihama dönüşürken, bu dehşet verici ortama rağmen futbolcular ve teknik heyet taraftarların isteklerini kırmadılar.
Maç başlamadan önce takım sahaya ısınmak için çıktığında bile tribünleri dolduran taraftarların büyük bir bölümü sahaya indi. Isınan futbolculara yakın olmak, onlara dokunabilmek, bir fotoğraf çektirebilmek uğruna güvenlik barikatını aşan taraftarlar, futbolcuların kısa bir süre panik yaşamasına neden oldular. Yeşil zeminin kenarına kadar gelen gurbetçileri güvenlik elemanları güçlükle tartan pistte durdurabildi. Sahaya dalan taraftarları hem futbolcular hem de güvenlik güçleri tekrar dışarıya aldılar.
Yapılan anonslara rağmen bildiğini okuyan taraftarların oluşturduğu izdiham yüzünden 20 dakika geç başlayan maçın ardından da aynı görüntüler çok daha fazlasıyla yaşandı.
Maçın bitiş düdüğünü beklemeyen taraftarlar sahanın etrafında toplanmaya başladı. Sahadaki futbolcular maçın son 1-2 dakikasını bırakıp bir an önce soyunma odasına gitmeye kalkıştılar ancak buna karşın taraftarlara yakalanmaktan kurtulamadılar. Saha yine bir anda ana-baba gününe döndü. Binlerce taraftar sahaya dalarken, kaçamayacaklarını anlayan futbolcular biraz mecburiyetten biraz da taraftarları kırmamak adına isteyene forma, isteyene imza verdiler, isteyenle de fotoğraf çektirdiler. İzdiham stat dışında da devam etti. Takım otobüsünün çevresine toplanan taraftarlar, barikatları aşıp, tel örgüleri devirme noktasına bile geldiler. Güvenlik güçleri demir bariyerlerin yıkılmaması için yoğun çaba harcadı. Futbolcular 5-10 metrelik soyunma odaları ile takım otobüsü arasındaki mesafeyi uzun bir sürede geçemediler.
HIZLI PAS ÇALIŞMASI
Bu arada Fenerbahçe, Almanya kampının 3. gününde yeni sezon hazırlıklarını sürdürdü. Sarı lacivertli takım hazırlıklarını, sakatlıkları devam eden Mehmet Topuz, Özer Hurmacı, Vederson ve Colin Kazım’dan yoksun sürdürdü. ULM’e karşı oynanan maçta bileğine darbe alan Gökhan Gönül, ısınma çalışmalarının ardından antrenmanı düz koşu ile tamamlarken, sarı lacivertli diğer futbolcular dar alanda tek top çalışması yaptılar. Daum, futbolcularından sürekli tek top oynamalarını ve sürekli hızlı paslaşmalarını istedi.
Öte yandan bir süredir sakatlığı nedeniyle idmanlara çıkamayan Mehmet Topuz’un en geç iki gün içerisinde çalışmalara başlayacağı öğrenildi.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

19 Mayıs Stadı doğal çime döndü

SONRAKİ HABER

Orda, bir maç var uzakta…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...