16 Temmuz 2009 00:00

Gençler işsizliğe mahkum

Nisan ayında işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak yüzde 14.9’a yükseldi.Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3.6 milyona çıktı.2008 yılı Nisan ayı sonundaki işsiz sayısına...

Paylaş

Nisan ayında işsizlik oranı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak yüzde 14.9’a yükseldi. Söz konusu dönemde işsiz sayısı 3.6 milyona çıktı. 2008 yılı Nisan ayı sonundaki işsiz sayısına göre ise 1 milyon 285 bin kişilik bir artış var.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara göre işsizlik oranı, bu yıl mart ayına göre ise 0.9 puan geriledi. İşsizlik oranı bu yıl mart ayında yüzde 15.8, 2008 yılı Nisan ayında ise yüzde 9.9 düzeyinde bulunuyordu. İşsizlik oranı kentlerde yüzde 17.5, kırsal kesimde yüzde 9.5 olarak belirlendi.
Açıklanan işsizlik oranı, “Şubat ayında yüzde 16.1’le tarihi rekor kıran işsizlik rakamları, mart ayında başlattığı gerileme sürecini nisan döneminde de sürdürdü” yorumlarıyla olumlu bulunsa da, hem hâlâ çok yüksek hem de gençlerin durumunda bir değişiklik yok.
4 GENÇTEN BİRİ İŞSİZ
Genç nüfusta işsizlik oranı ise yüzde 26.5 oldu. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, istihdamda asıl tehlikenin, yüzde 26.5 olan genç işsizlerde ortaya çıktığına dikkat çekerek, iş aramaktan vazgeçen insanlarımızın da yüksek oranda olduğunu kaydetti Dernek Başkanı Karakuş, “Genç işsizlerin, işsiz yaşlanmasından korkuyorum” dedi.
2.1 MİLYON KİŞİ UMUTSUZ
“Umutsuzlar” olarak bilinen, iş aramayıp çalışmaya hazır olanların sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre nisan ayında 302 bin kişi artarak 2 milyon 137 bine çıktı.
Umutsuzlar içinde yer alan, iş bulma ümidi olmayanların sayısı ise geçen yıla göre 243 bin kişi artarak 833 bine yükseldi.
Nisan’da tarım dışı işsizlik oranı yüzde 18’in üzerinde gerçekleşti. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

KOBİ’lerin takipteki kredi oranı arttı

SONRAKİ HABER

FINDIK ÜRETİCİSİNE AĞIR FATURA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...