01 Mart 2009 00:00

cımbız

Bu hafta cımbızımız Yıldız Tilbe-İbrahim Tatlıses arasındaki tartışmaya takıldı. Takılmaması da mümkün değildi, zira bu çirkin atışma, hemen her gün gazetelerin birinci sayfalarına...

Paylaş


* Bu hafta cımbızımız Yıldız Tilbe-İbrahim Tatlıses arasındaki tartışmaya takıldı. Takılmaması da mümkün değildi, zira bu çirkin atışma, hemen her gün gazetelerin birinci sayfalarına, televizyon programlarına taşındı.
İbrahim Tatlıses, programına konuk ettiği Yıldız Tilbe’ye “efendim ben seni bilmem kimlerin elinden kurtardım” türünden hakaretleri canlı yayınında ulu orta sarf ediverdi. Ardına medya desteğini de alarak basın toplantılarıyla akladı kendini ve yeni iddialarla Yıldız Tilbe’ye yeni hakaretler yöneltti.
Malum, yıllardır kadına yönelik fiziksel ve sözlü şiddet içerikli Tatlıses haberleriyle çok karşılaştık. Ama bu olaydan sonra bile, Tatlıses’in kredisi halkın gözünde tükenmişe benzemiyor. Nasıl oluyor bu? Medyanın bir parmağı olmasın bu işte?
Tatlıses, “Asena benim kedimdir, ben bitti demeden bu iş bitmez!” açıklamalarını yaptığında, gazeteciler Asena’ya “Onun sayesinde bu noktaya gelmedin mi?” minvalinde sorular yöneltmemişler miydi? Yıldız Tilbe vakasında da aynı bu “İbocu” tavır hakim medyaya. “Zaten para istemiş, kıyafet istemiş şov için” diyerek, Yıldız Tilbe kaprisli, tutarsız, çekilmez kadın ilan edildi. Kimi türkücü dostları da Tatlıses’e toz kondurmadılar. Hatta kadın şarkıcıya yönelttiği ağır hakareti desteklediler.
Bir televizyon programından küçük bir örnek: Kanaltürk’te bir sohbet programında konuk, şarkıcı Alişan, “Yıldız Tilbe zaten çok zor bir kadın, bir öyle olur bir böyle, canlı yayın da hiç kolay iş değil. Onu anlayabiliyorum…” gibi birkaç laf ediyor konu üzerine. Bir umut, bu yorumlara belki itiraz eder diye beklediğimiz kadın sunucuysa, Tatlıses’e destek çıkıyor: “Tabi canlı yayın zor iş, benim de zor konuklarım oldu!”

* Ve her hafta olduğu gibi Hadise, erkek egemen medyaya bakın nasıl malzeme oldu… Hadise’yi hafta başında yine gazetelerin ilk sayfalarında gördük. Malum şu günlerde Hadise haberleri pek bir revaçta. Bu kez “Hadise sahneye ateşli çıktı” başlıkları attılar. Detayına bakınca meğer kadıncağız, Yunanistan’da ateşi 40 dereceye çıkmasına rağmen Eurovision şarkısını söylemiş sahnede!
ÖNCEKİ HABER

nevsal-i nisvan

SONRAKİ HABER

nevsal-i nisvan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...