15 Şubat 2009 00:00

cımbız

Bundan sonra bu köşede her hafta, medyada, deyim yerindeyse “kıl” olduklarımızı cımbızlayacağız. Cımbızımıza takılanlara acımayacağız. Siz de acımayın.

Paylaş

Bundan sonra bu köşede her hafta, medyada, deyim yerindeyse “kıl” olduklarımızı cımbızlayacağız. Cımbızımıza takılanlara acımayacağız. Siz de acımayın. Gözünüze batanları içinizden geldiği gibi yazın ve kirkyama@evrensel.net adresine gönderin.

* Bu hafta medyanın Hüseyin Üzmez’i protesto eden kadınlarla ilgili haberler cımbızımıza takıldı. Bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddialarına “Çapkınım, hovardayım” havalarında yanıt veren Vakit gazetesi yazarı Üzmez’e yönelik bu zararsız eylem, medyada saldırı olarak nitelendirildi.
Ellerinde pankartlar taşıyan kadınlardan biri Üzmez’in ayağına yumurta fırlattı. Ama ne oldu? Hüseyin Üzmez’e tepkilerini gösteren iki kadın gözaltına alındı. Yetmedi; medya, söylemiyle, kadınları saldırgan Hüseyin Üzmez’i de mağdur ilan etti. Protesto, “Polis, Üzmez’i kadınların elinden kurtardı”, “Kadınlar, Üzmez’e şemsiyeyle saldırdılar” gibi ifadelerle gazetelerde yer buldu. Haberlere bakılırsa kadınlar, zavallı Hüseyin Üzmez’e vahşice saldırmış!

* Bir başka gelişme de “milli meselemiz” Eurovision saflarında gerçekleşti. Yarışmanın emektar sunucusu Bülent Özveren bir programda şarkıcı Hadise’ye övgüler yağdırmak istemiş, “o göbek ve kalça bize 12 puan kazandıracak” demiş. Ama ters tepti! Ertesi gün bu haber birçok gazetenin birinci sayfasında “Göbeğe kalçaya 12” başlıklarıyla yer aldı. Fırsattan istifade Hadise fotoğrafları sürmanşetten haberin yanına iliştirildi. Böylece sesi güzel, eğitimli şarkıcı Hadise de, çok sevgili medyamızda “kalça, göbek” kontenjanından yerini bulmuş oldu.
ÖNCEKİ HABER

Başlarken...

SONRAKİ HABER

nevsal-i nisvan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...