17 Temmuz 2009 00:00

‘Bakanlık şaşırma, sanata dokunma’

KÜLTÜR, Sanat ve Turizm işkolunda yetkili memur sendikası olan Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Kültür Bakanlığı’nı toplusözleşme yapmaya çağırdı.

Paylaş

KÜLTÜR, Sanat ve Turizm işkolunda yetkili memur sendikası olan Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen) Kültür Bakanlığı’nı toplusözleşme yapmaya çağırdı.
Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, “Geleceğimizi masa başında yapılan danışıklı görüşmelerle değil, taleplerimiz üzerinden yürüteceğimiz grevli ve toplusözleşmeli mücadele ile belirlemek istiyoruz” dedi.
Kültür Sanat-Sen üyeleri, şuan Kültür Bakanlığı bünyesinde kullanılan eski Sayıştay Binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla toplusözleşme taleplerini Bakanlığa ilettiler.
“4B, 4C, sözleşmeli personel kadroya alınsın”, “Sürgünlere, geçici göreve, tehdit-rüşvet sistemine son” yazılı dövizler taşıyan emekçiler, “Bakanlık şaşırma, sanata dokunma”, “Sanatta performans sistemine son” sloganları attılar.
Eyleme KESK ve bağlı sendikaların yöneticilerinin yanı sıra Emek Partisi Ankara İl Örgütü yöneticileri de destek verdiler.
Açıklama yapan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, toplu görüşmeleri “tiyatro oyunu”na benzeterek, kamu emekçilerinin müdahil olmasını engellemek için Ağustos ayında gerçekleştirilen görüşmeleri hükümetin istediği gibi yönlendirdiğini söyledi.
“Geleceğimizi masa başında yapılan danışıklı görüşmelerle değil, taleplerimiz üzerinden yürüteceğimiz grevli ve toplusözleşmeli mücadele ile belirlemek istiyoruz” diyen Demirkaya, şunları ifade etti: “İşkolumuzda toplugörüşme adı altında yapılan tek taraflı dayatma dönemi bitmiştir. Hala yönetmeliklerde mali, sosyal haklarda, iş yaşamı ve çalışma mekanlarında tek taraflı belirlemeler yapmakta olan Bakanlığın son uygulamaları artık bardağı taşırmıştır. Bugüne kadar sendikamıza ve konfederasyonumuza karşı gerçekleştirilen her türden baskıya, tehdide, sürgüne, cezaya ve liyakatsızlığa göğüs geren bizler, verdikleri onurlu ve kararlı mücadelelerle tarihe geçen emekçilerle birlikte, yaratılan bu ablukayı yara yara ilerleyeceğiz”. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Tarım Bakanlığı, hedef şaşırtıyor

SONRAKİ HABER

Paketspor: 5, Takatspor: 0

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...