17 Temmuz 2009 00:00

Küba elçiliğinden EMEP’e ziyaret

KÜBA büyükelçiliği birinci katibi Alejandro Simancas Marín, Emek Partisi’ne (EMEP) veda ziyaretinde bulundu. Bu göreve yeni atanan Luis Ernesto Morejon Rodriguez’le birlikte EMEP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Marín...

Paylaş

KÜBA büyükelçiliği birinci katibi Alejandro Simancas Marín, Emek Partisi’ne (EMEP) veda ziyaretinde bulundu. Bu göreve yeni atanan Luis Ernesto Morejon Rodriguez’le birlikte EMEP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Marín, “Kişiler değişebilir ama dostluk ve dayanışmamız devam edecek” dedi.
EMEP Genel Başkan Yarsdımcısı Haydar Kaya, Ankara İl Başkanı Selma Gürkan ve Uluslararası Büro Üyesi Mehmet Özer tarafından kabul edilen eski ve yeni birinci katipler, Latin Amerika’da yaşananların Türkiye halkına doğru bir şekilde anlatılmasının önemine dikkat çektiler. Honduras’taki darbenin, kıtada yaşanan baskıları bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Haydar Kaya, birçok kez darbe ve darbe girişimiyle karşılaşmış bir ülkede, tüm darbelere karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Kaya, Obama döneminin Küba, Venezuela ya da Ortadoğu politikalarında hakim olan Amerikan dış politikasını değiştirmeyeceğini belirtti. EMEP hakkında bilgi alan yeni birinci katip Luis Ernesto Morejon Rodriguez de, Türkiye’nin karmaşık durumu daha iyi anlayabilmek için bu tür ziyaretleri daha sık yapmak gerektiğini kaydetti. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Arif Doğan tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Meclis Başkanlığı için yoğun kulis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa