17 Temmuz 2009 00:00

Her şey tesadüfen yaşandı!

Hakkari valisi, DTP’ye yönelik operasyonları protesto gösterilerine yapılan müdahalelerde Abdulsamet Erip isimli bir çocuğun öldürülmesini ‘topu peşinden koşarken öldü’, dipçiklerle kafasına vurulan S.T. isimli çocuğun...

Paylaş

Hakkari valisi, DTP’ye yönelik operasyonları protesto gösterilerine yapılan müdahalelerde Abdulsamet Erip isimli bir çocuğun öldürülmesini ‘topu peşinden koşarken öldü’, dipçiklerle kafasına vurulan S.T. isimli çocuğun dövülme olayını ise ‘tasvip edilecek bir olay olmadığı’ şeklinde değerlendirdi.
23 Nisan Çocuk Bayramı’nda Türkiye’nin birçok yerinde kutlamalar yapılırken, Hakkari’de Özel Harekat Timi tarafından bir çocuğun kameralar önünde kafatasına dipçiklerle vurulması olayı kamuoyunda ciddi tepkilere yol açmıştı. Yerel seçimlerden sonra 14 Nisan’da DTP’ye yönelik olarak başlatılan kitlesel operasyonları protesto etmek için Hakkari’de yaşanan olaylar ve buna karşı polisin gösterdiği tutuma ilişkin, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani tarafından İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlanması isteğiyle soru önergesi verildi.
Verilen önerge, Hakkari Valisi Muammer Türker tarafından cevaplandırıldı. Vali Türker cevap yazısında, 19-23 Nisan tarihleri arasında DTP’ye yönelik operasyonu protesto etmek amacıyla “korsan” gösteriler düzenlendiğini, bu gösterilerde güvenlik güçlerine, “taş ve molotofkokteyliyle saldırı düzenlendiğini” ileri sürdü. Vali Türker, söz konusu protesto gösterileri kapsamında 23 Nisan Çocuk Bayramı’nın korsan gösteriler ile protesto edildiğini, il merkezinde barikatlar kurulduğunu ve aynı gün içinde şehir merkezinin değişik yerlerinde 20 tane korsan gösteri yapıldığını, bu gösterilere yaklaşık 750 kişinin katıldığını bildirdi.
S.T’NİN KAFASI TESADÜFEN KIRILDI!
Vali Türker, gösterilere Çevik Kuvvet polislerinin öncelikle müdahale ettiğini belirtirken, Özel Harekat polisinin eylemlere müdahale etmesine ise Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu’nun yetki verdiğini belirtti. Bir çocuğun kafasını kameralar önünde dipçikle parçalayan Özel Harekat polisinin olaya tesadüfen müdahalede bulunduğu ileri sürüldü.
ERİP, TOP PEŞİNDE KOŞARKEN ÖLDÜ!
Vali Türker, PSVK’nin polise verdiği geniş yetkileri hatırlatarak, müdahaleleri savundu ve müdahalelerin kanun çerçevesinde yapıldığını dile getirdi. 23 Nisan tarihinde yaşanan olaylarda 12 yaşındaki Abdulsamet Erip isimli çocuğun, polisin kovalaması sonucu ölmesini de kabul etmeyen Vali Türker, çocuğun babasının ifadesine dayanarak, “Çocuk, topunun peşinden koşarken boğuldu” değerlendirmesinde bulundu. Vali, Erip’in polislerin müdahalesi sonucu öldüğü yolundaki haberlerin de, “kitle üzerinde provokasyon yapmak amacıyla” yapıldığını savundu.
Polisin müdahalesini savunan Vali Türker, kameralar önünde S.T. isimli çocuğun dipçikle bayıltılıncaya kadar dövülmesi olayının tasvip edilecek bir tarafı bulunmadığını ve olay hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti. (Ankara/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Ceylanpınar kaderine terk!

SONRAKİ HABER

Ergül 14 yıl sonra köyünde toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...