17 Temmuz 2009 00:00

‘Nargile tütün ürünüdür’

ANKARA Tabip Odası Halk Sağlığı Komisyonu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz 2009 tarihinin “Sağlıklı toplum olma” yolunda önemli bir adım olduğu ve nargilenin de bir “tütün” olduğunun...

Paylaş

ANKARA Tabip Odası Halk Sağlığı Komisyonu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 19 Temmuz 2009 tarihinin “Sağlıklı toplum olma” yolunda önemli bir adım olduğu ve nargilenin de bir “tütün” olduğunun unutulmaması gerektiği belirtildi. Nargilenin tütün olarak algılanmadığı ifade edilen açıklamada, bunun önündeki en önemli engellerden birisinin içine katılan meyve esansları olduğu kaydedildi.
ATO’nun yaptığı araştırmalara değinilen açıklamada, nargile içimi sırasında kullanılan ağızlığın ortak kullanıldığı ve bulaşıcı hastalıkların geçişi açısından da önemli bir risk oluşturduğu belirtildi. Açıklamada, özellikle tüberküloz (verem) ve hepatit (sarılık) hastalıklarının öncelikli riskler oldukları ifade edildi.
Açıklamada; nargilenin bir tütün ürünü olduğu için Kanun kapsamındaki yasaklar dahilinde olduğu belirtildi. Açıklamada, lokanta, kahvehane, kafe, birahane gibi nargile içilen tüm alanların ‘Dumansız Hava Sahası’ kapsamında yer alacağı duyuruldu. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Saldırganlara değil, mağdurlara soruşturma

SONRAKİ HABER

GENÇLİĞİN SESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...