17 Temmuz 2009 00:00

Öğrencilere ‘ek sınav’ müjdesi!

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında da başarılı olamayarak sınıfta kalan öğrencilere tam 4 dersten ek sınava girme şansı tanıdı.

Paylaş

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarında da başarılı olamayarak sınıfta kalan öğrencilere tam 4 dersten ek sınava girme şansı tanıdı.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından bugün milli eğitim müdürlüklerine gönderilen “Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği Uygulaması” başlıklı genelge ile derslerinde başarılı olmayan lise öğrencilerine ek sınav şansı tanındı. Bakan Çubukçu, gönderdiği genelgede, ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının tamamlandığını anımsatarak, yapılan değerlendirme sonucunda bir kısım öğrencinin sınavlarda başarısız olduklarını kaydetti. Çubukçu, bu nedenle 2008-09 eğitim öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlığa bağlı tüm ortaöğretim kurumları için ek sınav şansı tanındığını bildirdi. Söz konusu genelge çerçevesinde, eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle öğrenim gördükleri sınıfta başarısız olan öğrenciler en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.
OKULDAN ATILANLARA SINAV ŞANSI
Sınava girilecek dersler, 17-21 Ağustos tarihlerinde öğrenci-veli işbirliği ile belirlenecek ve dilekçe ile okul müdürlüklerine başvuruda bulunulacak. İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2008-09 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle, okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler ise 14 Ağustos 2009 tarihinde mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde ise tekrar okullarına kayıt yaptırarak sınavlara girebilecekler. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

TRT’de sürgünlere karşı siyah çelenk

SONRAKİ HABER

Saldırganlara değil, mağdurlara soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...