17 Temmuz 2009 00:00

TRT’de sürgünlere karşı siyah çelenk

HABER-SEN, TRT’de çalışan üye ve yöneticilerine yönelik baskıları Ankara Radyosu önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. TRT çalışanlarının örgütlenme özgürlüğünün engellendiğini...

Paylaş

HABER-SEN, TRT’de çalışan üye ve yöneticilerine yönelik baskıları Ankara Radyosu önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. TRT çalışanlarının örgütlenme özgürlüğünün engellendiğini belirten Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, “Örgütlenmeye, eleştirmeye tahammül edemeyenler demokrat olamazlar” diyerek hükümeti eleştirdi.
Haber-Sen üyeleri, TRT çalışanlarına yönelik baskı ve sürgünleri protesto etmek için dün Abdi İpekçi Parkı’nda buluştular. Haber-Sen üyelerine, Tez Koop-İş yöneticileri ve üyeleri, TGS Ankara Şube, KESK ve bağlı sendikaların yöneticileri ile EMEP Ankara İl Örgütü yöneticileri de destek verdiler.
Haber-Sen’liler daha sonra Ankara Radyosu’na yürüdüler. Radyoevi önünde konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Ali Yılbaşı, Genel Merkez Yöneticileri Osman Köse’nin ardından Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Eroğlu ve Şube Yöneticisi Korhan Rüzgar’ın açığa alındığını, Ankara Radyosu İşyeri Temsilcisi Zeynep Geçer’in de “geçici görev” adı altında Erzurum’a sürüldüğünü hatırlattı.
KESK MYK Üyesi Hüseyin Gölpunar da, AKP’nin iktidar olduğundan beri tüm işkollarında kadrolaşma çabasında olduğunu belirterek, baskılar karşısında geri adım atmayacaklarını söyledi.
Basın açıklamasının ardından Ankara Radyosu kapısına siyah çelenk bırakıldı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Hakim tecavüz mağduru çocuğu ağlattı

SONRAKİ HABER

Öğrencilere ‘ek sınav’ müjdesi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...