17 Temmuz 2009 00:00

Tersane ve ölümler

Geçmişten günümüze kadar uzanan gemi tamirciliği ailemize hem iş imkanı sağlar hem de ölümlerine yol açar. Mecburiyetten çalıştıkları gemilerde ölüm korkusuyla yaşadıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece kendileri değil...

Paylaş

Geçmişten günümüze kadar uzanan gemi tamirciliği ailemize hem iş imkanı sağlar hem de ölümlerine yol açar. Mecburiyetten çalıştıkları gemilerde ölüm korkusuyla yaşadıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Sadece kendileri değil, aileleri de aynı telaş içindedirler ama bunca korkuya ve ölümlere rağmen çalışmak zorunda olduklarını hem kendileri hem de aileleri çok iyi bilirler.
Patronun gaddarlığı ve işçiye yaptığı zulüm yıllardır sürer durur ve bugüne kadar kimse buna dur dememiştir. Patronun gaddarlığı işçilerin hepsini kullanmaktır, biraz zora girince hepsinin evini, çocuklarını düşünmeden kapının önüne koymaktır. Çeşitli sebeplerden dolayı ölen vatandaşlara da kan parası vererek acılarını unutturmaya çalışırlar, bu saçmalığı bir görev haline getirmişlerdir. Verilen bu para hiç kimsenin acısını saramaz.
Akıl almaz ölüm sonuçları bizi her gün biraz daha zora sokmaktadır ama hepimiz biliriz ki biz buna mecburuz ya da kendimizi buna mecbur hissediyoruz. Yakınlarımızın ölümleri bizi kötü bir şekilde etkilese de çalışanlara hiçbir şekilde bir şey diyemiyoruz. Ne olursa olsun buna mecburlar, patronun vereceği birkaç kuruşa tahammül ediyoruz ama bunu yapmasalar aç kalacaklarını çok iyi bilirler. İşçilere düşen dikkatli bir şekilde çalışmak, ailelerine düşen ise sabırla beklemektir.
Ben de tersanede çalışan bir işçinin çocuğuyum. Bir kaza olduğunda hemen babamdan korkuyorum, her an babamı kaybetme korkusuyla yaşamaktan bıktım. Güzel iş istiyorum. Babalarımız ölmesin kimse yetim kalmasın.
Gizem Ateş (Pendik Esenyalı Mahallesi/İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Sınav bitti stres bitmedi

SONRAKİ HABER

Güler Zere yaşasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...