18 Temmuz 2009 00:00

RTÜK’ün yeni başkanı Davut Dursun oldu

Dün yapılan Radyo Televizyon Üst Kurulu başkanlık seçiminde AKP kontejanından aday olan Davut Dursun aldığı yedi oyla kurumun başına geçmeye hak kazandı. Sabah saat 10.30’ta gerçekleşen RTÜK toplantısında...

Paylaş

Dün yapılan Radyo Televizyon Üst Kurulu başkanlık seçiminde AKP kontejanından aday olan Davut Dursun aldığı yedi oyla kurumun başına geçmeye hak kazandı. Sabah saat 10.30’ta gerçekleşen RTÜK toplantısında başkan seçilen Dursun, seçimlerde CHP’li Hülya Alp’le yarıştı. RTÜK’te iki dönem başkanlık yapan ve adı, davası Almanya’da görülen Deniz Feneri yolsuzluğuna karışan Zahid Akman ise bu sefer başkanlık seçimlerine aday olmadı. Ancak Zahid Akman’ın RTÜK üyeliğinin 2013 yılına kadar devam edeceği belirtiliyor.
DAVUT DURSUN KİMDİR?
2005 yılından beri RTÜK üyesi olan Davut Dursun, 1953 yılında Artvin’in Borçka ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde lisans eğitimi almaya başlayan dursun, İktisat Fakültesi Siyaset İlmi Enstitüsünde yüksek lisans, Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora öğrenimi gördü. Dursun, 1992 yılında doçent, 2005 yılında profesör unvanlarını aldı. 1972-1984 yılları arasında Konya/Cihanbeyli, Rize/Pazar ve merkez ilçeleriyle İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda sınıf öğretmeni ve okul yöneticisi, 1984-1987 yılları arasında ise Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Davut Dursun ayrıca bir uluslararası yayıncılık ve araştırma kurumunda çağdaş Türk ve İslam Dünyası alanında editörlük ve ansiklopedik madde yazarlığı görevlerini yürüttü. Dursun, 1994 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler Ana Bilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak hizmet vermeye başladı. Davut Dursun 13 Temmuz 2005 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından RTÜK üyeliğine atanmıştı.
Davut Dursun, kariyeri boyunca Türk siyasal hayatı, modern dönemdeki sorunlar, süreçler ve Türk demokrasisinde krizler ile ilgili yayınlanmış belgesel çalışmalar, çeviriler ve ansiklopedi maddeleri üretti. Davut Dursun’un “Osmanlı Devletinde Siyaset ve Din”, “İslam’ın İlk Döneminde Siyasal Katılma”, “İslam’ın İlk Döneminde Zengin-Yoksul İlişkileri ve Zekat”, “İslam Dünyasında Dayanışma Hareketleri”, “Ortadoğu Neresi?”, “İslam Dünyasında Entegrasyon Hareketleri”, “Demokratikleşemeyen Türkiye”, “Ertesi Gün/Demokrasi Krizlerinde Basın ve Aydınlar”, “27 Mayıs Darbesi”, “Siyaset Bilimi”, “12 Mart Darbesi”, “12 Eylül Darbesi” isimli eserleri bulunmaktadır. Davut Dursun, aynı zamanda 2006 yılından beri Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.(MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Olay gazetesinde toplu iş sözleşmeleri başlıyor

SONRAKİ HABER

İBRAHİMOVİÇ BARCELONA’DA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...