18 Temmuz 2009 00:00

Özbucak işçileri kararlı

YAKLAŞIK 2 yıl önce işlerine son verildikten sonra haklarını almak için dava açan Özbucak işçileri, davayı kazanmalarına rağmen haklarını alamıyorlar.

Paylaş

YAKLAŞIK 2 yıl önce işlerine son verildikten sonra haklarını almak için dava açan Özbucak işçileri, davayı kazanmalarına rağmen haklarını alamıyorlar. Dört aylık ücretleri ve 12-13 yıllık tazminatları ödenmeyen işçiler fabrika önünde bir araya gelerek haklarının verilmesini talep ettiler.
Adana’da Kurulu bulunan Özbucak Tekstil işletmesinde çalışan işçiler ücretleri verilmediği için geriye dönük haklarını alabilmek için açtıkları dava sonrasında işlerinden atıldılar. İşverenin küçülmeye gidiyoruz gerekçesi ile işlerine son verilen Özbucak işçileri ise kıdem tazminatı, ihbar tazminatı gibi haklarını alabilmek için işvereni yine dava ettiler. Açılan davanın üzerinden iki yıl geçti ve işçiler haklarını almayı kazandı. Buna rağmen işveren hala işçilerin haklarını vermemekte diretiyor. Haklarını isteyen işçiler ise evlerine ekmek götüremediklerini, ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söyleyerek haklarını almak için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.
ŞİMDİ MÜCADELE ZAMANI
İşçilerden Fatma Savcı, 12 yıl çalıştığı işletmeden küçüldüğü gerekçesi ile işten atıldıklarını dile getirdi. Fabrikada çalışırken alacaklarının olduğunu bunun için verdikleri mücadele sonrasında işlerinden olduklarını söyleyen Savcı, mahkemeyi kazanmalarına rağmen haklarının verilmediğini belirtti. Kriz ortamında iş bulmakta zorlandıklarını vurgulayan Savcı, “İş bulamıyoruz tek umudumuz alacaklarımız. Bunu alıp evimize ekmek götürmek istiyoruz” dedi. Mustafa Akay isimli bir başka işçi de yıllarca emek verdikleri fabrikanın emeklerinin karşılığını vermediğini ifade etti.
200 yakın insanın mağdur olduğunu belirten Akay, çalışırken “Kul hakkı yenmez” diyen işverenin şimdi haklarını yediğinin altını çizdi. Haklarını almak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Akay, “Hukuki anlamda kazandık şimdi mücadele etme zamanı” dedi.
Evine ve çocuklarına tek başına baktığını dile getiren Şemse Evin de Özbucak patronunun kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Elektrik ve su paralarını dahi ödeyemediklerini aktaran Evin, haklarını Özbucak işletmesine yedirmeyeceklerini vurguladı. (Adana/EVRENSEL)
Cumali Akkaş
ÖNCEKİ HABER

Çalışanlar tazminat haklarını geri kazandı

SONRAKİ HABER

CHP’nin sendika düşmanlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...