18 Temmuz 2009 00:00

Kentsel dönüşüme karşı meşaleli yürüyüş

Gebze’de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmemesi için halk ayaklandı. Ancak Belediye Başkanı Adnan Köşker, projeyi tamamlamaya kararlı olduğunu söyledi

Paylaş

Gebze’de Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hayata geçirilmemesi için halk ayaklandı. Ancak Belediye Başkanı Adnan Köşker, projeyi tamamlamaya kararlı olduğunu söyledi
Gebze Belediye Meclisi’nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım kararı aldığı Cumhuriyet Mahallesi ve Adem Yavuz Mahallesi halkı mücadelenin, 40. gününde Cumhuriyet Mahallesi’nden Adem Yavuz Mahallesi’ne kadar yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Mahallesi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği tarafından yapılan yürüyüşte, projenin Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunulmaması için imza kampanyası da başlatıldı. Toplantının ardından mahalle halkı Adem Yavuz ve Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde, mahallelilerin bu konuya daha duyarlı olmaları için yürüyüşe geçti.
Halk yürüyüş sırasında “Susma haykır barınma haktır”, “Müteahhit başkan istemiyoruz”, “Başkan şaşırma sabrımızı taşırma”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı yürüyüş esnasında alkış ve ıslıklarla Belediye Başkanı Adnan Köşker protesto edildi.
MECLİS’E GİDECEKLER
Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Sebahattin Günel, parkta toplanan halka hitap ederek şunları söyledi: “Belediye Başkanı Adnan Köşker’in mahalle temsilcileriyle toplantılar düzenlediğini iddia etmesi tamamıyla kamuoyunu yanıltmak amacıyla yapılan bir oyundur. Görüştükleri insanlar AKP temsilcileri. Bu projeyi biz mahalle halkı olarak istemiyoruz. Bunun için de Büyükşehir Belediye Meclisi’ne kimin adına karar aldıklarını göstermek için gidiyoruz. Bu mahalleli kendi kaderini kendisi tayin edecek. Kimse bizim adımıza karar alamaz.”
Mahallelinin yürüyüşe geçmesinin ardından ilk etapta sivil polisler tarafından yürüyüşün yasal olmadığı gerekçe gösterilerek yürüyüşün durdurulması istendi. Polislerin uyarısına aldırış etmeyen halk, haklı mücadelelerinde engel tanımayacaklarını ifade etti. (GEBZE)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

9 DTP’li vekil için fezleke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...