18 Temmuz 2009 00:00

Sel mağduruydular TOKİ mağduru oldular

BATMAN’da 2006 yılında yaşanan sel felaketinin ardından evleri ağır hasarlı olanlar için yapılan TOKİ konutlarında sorunlar bitmek bilmiyor.

Paylaş

BATMAN’da 2006 yılında yaşanan sel felaketinin ardından evleri ağır hasarlı olanlar için yapılan TOKİ konutlarında sorunlar bitmek bilmiyor. 21 Haziran 2008’de Başbakan Erdoğan tarafından anahtar teslimi yapılan TOKİ’nin konutlarında yaşayanlar, evlerinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu söyledi. Binanın borularındaki çatlaklar ve su şebekesinden kaynaklı yaklaşık 2 haftadır sularının akmadığını kaydeden halk, sorunlarının çözülmesini istedi.
Nahide Demir, “Kuyu kazdık bütün herkes gelip bu kuyudan su taşıyor. Kimse bizi sormuyor ne yaşıyoruz bilmiyorlar. Bize ev verdiler ama bir sürü sorunla karşı karşıya bıraktılar. Şimdiye kadar selzedeydik şimdi ise TOKİ’zede olduk” diye konuştu.
‘PERİŞAN OLDUK’
Selin ardından uzun süre evsiz kaldıklarının ve şimdi de su sorunu nedeniyle perişan olduklarını kaydeden Nazife Bahadır, “Evlerimiz çökmüş durumda. Korkudan evlerde kalamıyoruz. Bize çok iyi yaşayacaksınız dediler. 2 haftadır insanlar susuzlukla boğuşuyor “ dedi.
TOKİ konutlarında yaşayanların çoğunun yoksul ve sel nedeniyle evleri yıkılan aileler olduğunu vurgulayan Reyhan Duvarcı ise “Burası valilik sorumluluğundadır. Ancak şimdiye kadar TOKİ konutlarında yaşayan selzedeler ne yaşıyor ne gibi sorunları var diye ilgilenen olmadı” diye tepki gösterdi.
Nihat Işık da, yaşanan su sorunu nedeniyle TOKİ yetkililerine tepki gösterdi. Bütün gün çalışmalarının ardından eve geldiklerinde su taşımak zorunda kaldıklarını ifade eden Işık, “Valilik gelsin su sorunumuzu çözsün. Ya bizi bu konutlara koymasaydılar ya da bize bunu yaşatmasaydılar” dedi.
Yaz tatillerini su taşıyarak, geçiren Ayşe Erin ve Mizgin Yılmaz adlı öğrenciler de su taşıdıkları için bel ağrısı çektiklerini belirterek, banyo ihtiyaçlarını da akrabalarında karşıladıklarını kaydettiler.
Mekiye Görenç
ÖNCEKİ HABER

KUŞATILAN ÇEVREMİZ

SONRAKİ HABER

Kumköy santralinde 19 milyon TL zarar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...