19 Temmuz 2009 00:00

Evlatlarımız ölmesin çağrısı

Ankara Barış Meclisi bileşeni örgüt temsilcileri, “Artık yeter!, Evlatlarımız ölmesin!. Kürt sorununda demokratik, barışçıl çözüm istiyoruz” diye seslendi, hükümeti ve ilgilileri acil adım atmaya çağırdılar.

Paylaş

Ankara Barış Meclisi bileşeni örgüt temsilcileri, “Artık yeter!, Evlatlarımız ölmesin!. Kürt sorununda demokratik, barışçıl çözüm istiyoruz” diye seslendi, hükümeti ve ilgilileri acil adım atmaya çağırdılar.
Mülkiyeliler Birliği’nde dün bir basın toplantısı düzenleyen Ankara Barış Meclisi bileşenleri, hükümeti ve ilgilileri çözüm için adım atmaya çağırdılar. Tüm bileşenler adına ortak açıklamayı okuyan Devrimci 78’liler Federasyonu Genel Başkanı Ruşen Sümbüloğlu, son dönemdeki Kürt sorununda demokratik çözüme ilişkin tartışmaları önemsediklerini, bu konuda her kesime büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Herkesin savaşın yok eden dili yerine, barışın geleceği kuracak dilini kullanmasını ve barış için çaba sarf etmesini isteyen Sümbüloğlu, “Bizler, barışı gerçekleştirmek isteyenler olarak, bu topraklarda bin yıldır birlikte yaşayan Kürdün, Türkün ve bütün halkların kardeşçe, yan yana binlerce yıl daha yaşamasını istiyoruz” dedi.
ANALAR AĞLIYOR
Anaların, gözbebekleri olan yavrularının tabutlarına sarılarak ağladığını, babaların, çocukların ve gencecik kadınların cenaze törenlerindeki çaresiz çırpınışlarını artık görmek istemediklerini kaydeden Sümbüloğlu, ülkenin, işçi ve emekçiler için kullanılması gereken kaynaklarının dağa, taşa bomba olarak yağdırılmasına, geleceğin heba edilmesine de son verilmesini istedi. “Ülkede çatışmasız ve barış içinde yaşanan bir ortamın oluşturulmasına katkıda bulunmayı; şiddetin en örgütlü ve amansız biçimi olan savaşın kutsanmasına karşı durarak, barış kültürünü açığa çıkarmayı vazgeçilmez bir görev” olarak üstlendiklerini kaydeden Sümbüloğlu, halkların bilincinde ve yüreğinde yükselen “artık yeter” çığlığını duyduklarını dile getirdi. Sümbüloğlu, silahlı çatışmaların durdurulmasını ve Kürt sorununda demokratik, barışçıl çözüm istediklerini söyledi. (AnkaraEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Uslu: Çalışma hayatında yeni kriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa