19 Temmuz 2009 00:00

Bozoklar toprağa verildi

SANAT ve Hayat Dergisi ile Atılım Gazetesi Yazarı Kutsiye Bozoklar, dün Karşıyaka Mezarlığı’nda kitlesel bir cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Paylaş

SANAT ve Hayat Dergisi ile Atılım Gazetesi Yazarı Kutsiye Bozoklar, dün Karşıyaka Mezarlığı’nda kitlesel bir cenaze töreninin ardından toprağa verildi. 56 yaşında vefat eden Bozoklar’ın cenaze töreni için Türkiye’nin dört bir yanından gelen ESP’lilere, dergi çevreleri, KESK, DİSK ve bağlı sendikaların üye ve yöneticilerinden, TTB, TMMOB ve bağlı odalardan, İHD, EMEP, DTP, SDP’nin de aralarından bulunduğu siyasi parti ve derneklerden destek geldi.
Karşıyaka Mezarlığı 1 No’lu Kapı önünde buluşan kitle, üzerinde, Bozoklar’ın, üzerinde “Daima bizimlesin, daima seninleyiz” yazılı fotoğrafını taşıdı. Saygı duruşu ve alkışlarla uğurlanan Bozoklar için ESP temsilcisi genç yaptığı konuşmada, Bozoklar’ın dizelerine, kendisini anlattığı sözlerine yer verdi. Mustafa Suphi’lerden başlayan yürüyüşte yaşamını sosyalizme nasıl adadığının Bozoklar’ın sözleriyle anlatıldığı konuşmada, yine kendi sözleriyle, yaşama bağlılığı, kahır dolu olduğu anlatıldı.
Bozoklar’ın, sözlerine yer verilerek, “En önemlisi de durumum ne olursa olsun mücadele etmeyi öğrendim” dediği aktarıldı. Konuşmanın ardından kitle alkış ve sloganlarla Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu Kapı’ya yüründü. Daha sonra yine saygı duruşu ve mücadele sözü ile Bozoklar Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.
(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yeni YÖK üyeleri Soysal ve Söylet

SONRAKİ HABER

nevsal-i nisvan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...