20 Temmuz 2009 00:00

Barışın gelinine bir film

GENÇ Yönetmen Serhat Dumlu, Barış Gelini olarak bilinen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca'yı konu alan Sposa adlı kısa bir film çekti. Sposa (Gelin)’nın başrollerini ise Semra Aslan ve Aydın Orak paylaşıyor.

Paylaş

GENÇ Yönetmen Serhat Dumlu, Barış Gelini olarak bilinen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca'yı konu alan Sposa adlı kısa bir film çekti. Sposa (Gelin)’nın başrollerini ise Semra Aslan ve Aydın Orak paylaşıyor. Pippa Bacca, Filistin sorunu ve dünya barışına dikkat çekmek amacı ile Milano'dan Tel-Aviv'e kadar otostop çekerek ulaşmayı planladığı yolculuğu sırasında, Gebze yakınlarında tecavüz edilerek öldürülmüştü.
Beykent Üniversitesi Sinema Bölümü'nden bu yıl mezun olan Yönetmen Serhat Dumlu, filmi, erkek bir yönetmen olarak, feminist bir bakış açısıyla çektiğini belirtti. Daha önce kısa belgeseller ve filmlere imza atan genç yönetmen, bu kez tüm dünya için bir barış sembolü olan Pippa Bacca'yı konu edinen deneysel bir çalışmayla, Türkiye ve dünyadaki çeşitli festivallere konuk olmaya hazırlanıyor.
Çekimleri geçtiğimiz ay İstanbul'da tamamlanan filmin yönetmeni Serhat Dumlu, filmi hakkında şunları söyledi: "Pippa'nın başına gelenler son derece trajik ve utanç verici. Ancak en az olay kadar trajik olan ise tecavüz olgusunun münferit ve adli bir vaka olarak gösterilmeye çalışılmasıdır. Oysaki tecavüz, kadınlara karşı şiddet, sindirme ve egemenlik kurma aracı olarak kullanılan bir yöntemdir." (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

‘Ji îşkenceyê re bibêje êdî bes e’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...