20 Temmuz 2009 00:00

Bursa yeni stadıyla iddialı olacak

TÜRKİYE’DE düzenlenmesi için adaylık başvurusu yapılacak olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk bölümü, başvurunun kabul edilmesi halinde Bursa’da yeni yapılacak olan Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek.

Paylaş

TÜRKİYE’DE düzenlenmesi için adaylık başvurusu yapılacak olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilk bölümü, başvurunun kabul edilmesi halinde Bursa’da yeni yapılacak olan Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilecek.
Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonu olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya gönüllü olan Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı için İtalya, Fransa, İsveç ve Norveç ile mücadele edecek. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık, şampiyonaya ev sahipliği yapacak statlar arasında Bursa’nın da yer alacak olma ihtimalinin dahi çok heyecan verici olduğunu söyledi.
Satık, “Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun ülkemizdeki popülaritesini dikkate alarak, 2016 yılında yapılacak Avrupa Futbol Federasyonu’nu düzenlemek için resmi başvuruda bulunmuştur. Ancak şampiyonaya ev sahipliği yapacak ülke, 27 Mayıs 2010 tarihinde İspanya’nın başkenti Madrid’de resmen açıklanacak. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak şehirler arasında Bursa’nın da yer alması kent için onur ve gurur verici bir durumdur” diye konuştu.
‘HEYECAN KATTI’
Bursa’da Atatürk Stadı’nın yenilenmesiyle birlikte önemli bir organizasyona mekan olarak gösterilmesinin çalışmalarına heyecan kattığını dile getiren Satık, “Bursa, Avrupa Şampiyonası’nın müsabakalarını kaldıracak kapasiteye sahiptir. Türkiye’nin organizasyona ev sahipliği yapacağı kesinleştiği takdirde Bursa, grup maçlarının ilk etabına mekan olacak” dedi.
Satık, bu sayede organizasyonun turizm ve ekonomi başta olmak üzere her açıdan Bursa’ya kazanç sağlayacağını sözlerine ekledi.
Bu arada Başkan Altepe, Allianz, Shalke 04 ve Berlin Olimpiyat Statlarında incelemelerde bulunmak üzere Almanya’ya gitti. Başkan Altepe ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, İmar Komisyonu Başkanı Mimar Recep Demirhan, İmar Komisyonu Üyesi Osman Ayradilli ile birlikte mimar Hasan Sözüneri ve ekibinin yer aldığı heyet, Atatürk Stadı’nın eksiksiz yenilenmesine yönelik dünyadaki en iyi örneklerinde incelemelerde bulunacak. (CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

FIBA Eurocup’ta katılımcılar açıklandı

SONRAKİ HABER

Dev transfer gerçek oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...