29 Aralık 2011 10:53

İzmir’de yeni kurulan Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi binalarını kullanabilmesine ilişkin Valilik ile Rektörlük arasında 31 Mart 2011 tarihinde protokol imzalanmıştı. Danıştay 10. Dairesi, protokolün ve dayandığı yönetmelik hükümlerinin hukuka aykırılığına karar verdi.  

Söz konusu protokol ve dayandırıldığı yönetmelikle, 130 yıllık devlet hastanesinin bütün imkanları yeni kurulan ve bir hastanesi olmayan Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesine kullandırılmaya başlanmış, hatta üniversite hastanesi diye hastalar katkı payı ödemeye başlamıştı.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Tabip Odası, Danıştayın, üniversite ile hastane arasındaki ilişkinin kararda yer verilen gerekçeler çerçevesinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirterek, protokolün yürürlükten kaldırılması ve eski halin tesis edilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamada, “Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Tıp Fakültesi ilişkisinin bilimsel, kurumsal, idari ve mali olarak birbirinden ayrılarak işbirliği esaslarına uygun şekilde belirlenmesi yasal gerekliliktir” dedi. Danıştay kararının 30 gün içinde uygulanması gerekiyor.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erdener Özer, “Bir yerde bir üniversite planlaması yapılıyor, Tıp Fakültesi açılıyor ancak hastanesi yok. Gecekondu yapar gibi üniversite kuruyorlar. En verimli devlet hastanesini asimile etmeye çalışıyorlar. Valilik ile rektörlük anlaşma yapıyor, kimsenin haberi yok. Bir gecede KHK çıkarır gibi Hükümetin bir gecelik uygulamalarından biri” diyerek protokole karşı olduklarını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

8 Temmuz 2025 21:01

İBB operasyonlarında gözaltına alınan Ahmet Şahin ve şoförü tutuklandı

İBB'ye yönelik operasyonlar kapsamında CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin ve şoförü tutuklandı.

İBB operasyonlarında gözaltına alınan Ahmet Şahin ve şoförü tutuklandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İçerik yükleniyor...

(AA)
9 Temmuz 2025 00:19

Kenya'daki ‘demokrasi’ protestolarında ölenlerin sayısı 31'e yükseldi

Kenya'da dün yeniden başlayan hükümet karşıtı protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısının 31'e yükseldi.

Kenya'daki ‘demokrasi’ protestolarında ölenlerin sayısı 31'e yükseldi

Fotoğraf: AA

8 Temmuz 2025 21:12

Özgür Çelik, ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.

Özgür Çelik, ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne geldi

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
8 Temmuz 2025 19:59

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenler anıldı: “Tüm sorumlular yargılanmadan bu dava kapanmayacak”

Çorlu tren katliamının 7. yıldönümünde kazada yaşamını yitiren 7’si çocuk 25 kişi anıldı: “Tüm sorumlular yargılanmadan bu dava kapanmayacak.”

Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenler anıldı: “Tüm sorumlular yargılanmadan bu dava kapanmayacak”

Fotoğraf: DHA

İçerik yükleniyor...

(DHA)
8 Temmuz 2025 23:33

Siyasi liderlerden Sözcü TV’ye yayın yasağı tepkisi: “Basını susturarak halkı susturamazsınız”

RTÜK’ün Sözcü TV’ye verdiği 10 günlük yayın yasağına siyasi parti liderlerinden sert tepki geldi.

Siyasi liderlerden Sözcü TV’ye yayın yasağı tepkisi: “Basını susturarak halkı susturamazsınız”

Sözcü TV logosu

İçerik yükleniyor...

(Medya Servisi)

Evrensel'i Takip Et