20 Temmuz 2009 00:00

Profilo patronuna polis koruması

ÇERKEZKÖY’de bulunan Profilo Telra Fabrikasında çalışırken işten atılan ve hakları verilmeyen işçilerin mücadelesi devam ediyor.

Paylaş

ÇERKEZKÖY’de bulunan Profilo Telra Fabrikasında çalışırken işten atılan ve hakları verilmeyen işçilerin mücadelesi devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır haklarını alabilmek için eylemler yapan işçiler, dün bir kez daha Mecidiyeköy’de bulunan Profilo Alışveriş Merkezi önündeydiler. Ancak, Profilo Patronu Jak Kamhi’nin sahibi olduğu alışveriş merkezi önünde basın açıklaması yapmak isteyen işçiler, polis barikatıyla karşılaştılar.
İşçiler gelmeden 1 saat önce alışveriş merkezinin tüm girişlerine çevik kuvvet yığan emniyet yetkilileri, bazı yolları da araç trafiğine kapattı. Bir süre barikat önünde slogan atan işçilerin kararlı tutumu nedeniyle, polis barikatı geri çekmek zorunda kaldı.
SONUNA KADAR HAKLARINI ARAYACAKLAR
Polis barikatı önünde açıklama yapan Türk-İş Çerkezköy Temsilcisi ve Türk Metal Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Profilo Telra Fabrikası’nda çalışırken işten atılan 800’e yakın işçinin 2 yıldır yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti.
Yaptıkları tüm eylemlere, kendilerine verilen tüm sözlere, kazanılan mahkemelere ve imzalanan protokollere rağmen işçilerin alacaklarının tam olarak ödenmediğini anlatan Koçak, haklarını aramak için alışveriş merkezi önüne geldiklerini ifade etti. Profilo patronu Jak Kamhi’yi zengin eden işçilerin yoksullukla açlıkla karşı karşıya olduğunu dile getiren Koçak, hakları ödenene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Açıklamanın ardından bir heyet Profilo yetkilileriyle görüştü. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BAYDEMİRLER’DE SINIRSIZ SÖMÜRÜ

SONRAKİ HABER

İşsizliğin gerçek yüzü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...