20 Temmuz 2009 00:00

2011 iddiasını yineledi

CHP lideri Deniz Baykal’ın “Türkiye’de askeri vesayet değil, Erdoğan vesayeti var” şeklindeki sözlerini yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de AK Parti vesayeti yok...

Paylaş

CHP lideri Deniz Baykal’ın “Türkiye’de askeri vesayet değil, Erdoğan vesayeti var” şeklindeki sözlerini yanıtlayan Başbakan Tayyip Erdoğan, “Türkiye’de AK Parti vesayeti yok, ama CHP’de Baykal sultasının olduğu son derece aşikar” dedi. Erdoğan, “2011 seçimlerinde son kez aday olacağım sonra yerimi yeni arkadaşlara bırakacağım” şeklinde konuştu. Erdoğan, Bahçeli’ye de ‘İstismar siyaseti yapma’ dedi.
BAYKAL’A VESAYET ELEŞTİRİSİ
“22 Temmuz, 29 Mart seçimleri öncesinde muhalefet partilerine defalarca çağrılarda bulundum. Eğer partim bu seçimde birinci olmazsa genel başkanlıktan çekileceğim, siz de çekilecek misiniz diye sordum. Hiçbir cevap alamadım. Bu mu vesayet?” diyen Erdoğan, Bahçeli ve Baykal’a hitaben, “Yıllar yılı bu ülkede milletvekilliği yaptınız, doymadınız mı? Bir de bırakın başkaları yapsın. Ben bunu 55 yaşındayım, söylüyorum. 70 yaşına geldin hala söylemiyorsun, hadi söyle” şeklinde konuştu. Son 3 seçimde adaylarını tamamen demokratik mekanizmalar içinde belirlediklerini, iktidarları boyunca hiçbir kurum üzerinde baskı kurmadıklarını iddia eden Erdoğan, Baykal’a, “27 Nisan bildirisinden sonra neredeydin? Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde neredeydin? Demokrasiye, hukuka, milli iradeye gölge düşürülmeye çalışıldığı günlerde neredeydin? Nasıl bir tavır takındın?” şeklinde seslendi. Askerlere sivil yargı yolu açan yasaya karşı CHP’nin tutumunu eleştiren Erdoğan, “Oy birliğiyle kabul edilmiştir. Bir sonra ki gün bakıyorsunuz elini kaldırılanlardan bir tanesi diyor ki ‘gece yarısı baskını oldu, farkına varmadık. Zaten Anayasa Mahkemesi’nin kapısına kulübeyi kurmuşlar. Bu dönemde 33 kez Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Oraya da çok güveniyorlar herhalde. Bu mu demokrasi anlayışı” dedi.
‘BAHÇELİ İSTİSMAR SİYASETİ YAPIYOR’
Konuşmasında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Uygur’da yaşananlara ilişkin hükümete yaptığı eleştirilere de değindi. “Sen bize diplomasi öğretme. Önce ne kadar öğrendin ona bak, onu anlat” diyen Erdoğan, “Uygur Türkleri çok ağır koşullar altındayken baskı görürken Ankara’da ağırladığınız Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin’e altında imzanız bulunan Devlet Nişanı’nı Süleyman Demirel’in cumhurbaşkanlığı döneminde nasıl verdiniz, onu söyleyin. Gelip ondan sonra bize istismar siyasetiyle bu konularda vurmaya kalkmayın” dedi.
Aday tartışmaları nedeniyle ertelenen kongrede Melih Gökçek’e yakınlığıyla bilinen mevcut il başkanı Halis Bilge yerine Murat Alparslan tek aday olarak gösterildi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

EVRİM/DEVRİM

SONRAKİ HABER

2. Ergenekon davası bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...