20 Temmuz 2009 00:00

Çamurlu malları çöpe döktüler

ORDU’nun Perşembe ilçesinde selden etkilenen esnaf çamurlu malları çöpe döktü. Perşembe’de iki kişinin göçük altında kalarak hayatı kaybettiği selin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Paylaş

ORDU’nun Perşembe ilçesinde selden etkilenen esnaf çamurlu malları çöpe döktü. Perşembe’de iki kişinin göçük altında kalarak hayatı kaybettiği selin ardından yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Perşembe Kaymakamlığı, sayılamayacak kadar çok toprak kaymasının yaşandığını belirttiği afetin ardından kapanan yolları açmak, elektrik ve su vermek için çalışmaları yoğunlaştırdı. Oluşturulan ekipler hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Selden 20 orta, 7 ağır, 7 hafif olmak üzere 34 evin hasar gördüğü belirlendi. Sel sebebiyle konutları kullanılamayacak duruma gelen aileler ise yakınlarının yanına taşındı. Kaleyaka Mahallesi’nde oturan Ayşe İskender, bu zamana kadar böyle bir yağmur görmediğini, yıkılan evlerden insanların nasıl kurtulduğuna aklının ermediğini söyledi.
YARDIM GELMEDİ
İskender, 112’yi aradıklarını ama ‘su var gelemiyoruz’ cevabı aldıklarını, bunun üzerine çöken evin altından çıkanlar için Ordu’dan ambulans istediklerini dile getirdi.
Kaleyaka Mahallesi’nde evi toprak kayması ile yarı yarıya yıkılan Ayla Acartürk’ün ise hastanede tedavisi sürüyor. Acartürk’ün evini görenler ise şaşkınlıktan kendini alamıyor.
Diğer yandan Perşembe merkezde esnaf su basan işyerlerindeki malın bir kısmını kamyonlar ile imha edilmek üzere diğer bir kısmını ise tavuk yemi olmak üzere taşımaya başladı. Çamurlu mallar ise bazı dar gelirli insanlar tarafından toplandı.
EVLERİN ÖNÜ ÇÖPLE DOLDU
Sel, Perşembe’nin yukarısında ormana bırakılan çöpleri de aşağıya taşıdı. Afet Çiftçi’nin evinin önü selin getirdiği çöpler ile doldu. Çiftçi, sağlığın geri gelmeyeceğini belirterek, bir an önce çöplerin kaldırılmasını istedi. Belediye ekipleri de çöpü kireçleme çalışması yapıyor.
Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı, görülmemiş bir afet ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizerek, Perşembe’nin afet bölgesi ilan edilmesini istediklerini söyledi. (ORDU)
ÖNCEKİ HABER

Bu kez çekip gitmeyecekler

SONRAKİ HABER

Kene Mardin’de tedirginliğe yol açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...