21 Temmuz 2009 00:00

Sahillerimiz çöp manzaralı hale geldi

ÇEVRE kirliliği denizlerimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Marmara’nın sahillerinde ve koylarında denize girerek serinlemek isteyenler...

Paylaş

ÇEVRE kirliliği denizlerimiz için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Marmara’nın sahillerinde ve koylarında denize girerek serinlemek isteyenler, kulaç atarken önlerine çıkan çeşitli türden çöp ve atıklarla da yüz yüze kalıyorlar.
Erdek, havaların ısınmasıyla birlikte Marmara’nın nüfusu artan ilçelerinden birisi. Her yaz, denizi ve doğal güzellikleriyle, farklı illerden gelenleri ağırlayan Erdek’in sahilinde, bira şişeleri ve kutuları, kola kutuları dikkat çekiyor. Her yıl Erdek’e gelen ve birkaç ay kalan Cemil İlhan, bu kirlenmeden yakınıyor. İlhan, İstanbul’da Ortaköy’de oturuyormuş. Denize çöp atmaya karşı kendi yaşadığı yerde gösterilen duyarlılığın burada gösterilmediğini söylüyor. Sahilde içtiği biranın şişesini denize atan birine müdahale etmiş ve “Sana ne kardeşim, deniz senin mi?” diye tepki almış. İlhan, denizin ve sahilin temizliği konusunda belediyenin gerekli titizliği göstermesi gerektiğini dile getirirken, “Ancak sadece bu da yetmez. Öncelikle girip yüzdüğümüz ya da karşısına geçip seyrettiğimiz denize sahip çıkmayı da bilmeliyiz toplum olarak. İçtiğimiz içeceğin şişesini ya da çekirdeğin çöpünü, sigaranın izmaritini denize atmamalıyız” diyor. (Erdek/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Dünyanın çevresinde yolculuk

SONRAKİ HABER

Mesela sabah 10’da buluşalım havuzda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...