21 Temmuz 2009 00:00

Teknik AŞ havacılık işkolunda!

HAVA-İŞ, THY Yönetimi ve Çelik-İş’in Teknik AŞ için yaptığı işkolu itirazında, bilir kişinin raporunu tamamladığını açıkladı.

Paylaş

HAVA-İŞ, THY Yönetimi ve Çelik-İş’in Teknik AŞ için yaptığı işkolu itirazında, bilir kişinin raporunu tamamladığını açıkladı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, mahkeme tarafından atanan bilir kişi heyetinin, Teknik AŞ’nin havacılık işkolunda olduğunu tespit ettiği belirtildi. Açıklanan raporla birlikte Teknik AŞ’deki hukuk mücadelesinin yeni bir aşamaya geldiğinin ifade edildiği açıklamada, heyetin sadece İstanbul için değil tüm illerdeki işletmelerin de havacılık işkolunda olduğuna karar verdiği belirtildi.
“Bu gelişme sonucu bilirkişi raporu 10 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak 3. duruşma öncesi mahkemeye sunulmuş oldu” denilen açıklamada, raporun tamamlanmasının ardından THY Teknik AŞ yetkililerinin ise gittikçe hırçınlaştıkları belirtildi. “Amaçları olmamış olayları olmuş gibi göstererek hem suçlu, hem güçlü rolü oynamaktır. Sataşmak için bahaneler yaratmakta, işyerinde işçilerin kazanılmış hakları ile oynamakta, işçiler tahrik edilmekte, sendika yöneticilerine yönelik tacizlere devam edilmekte, su içen çalışanlara bile müdahale edilmektedir” denilen açıklamada, “İşyeri sendika temsilci odasının kilitlerini gizlice değiştirecek kadar hukuk dışına çıkan THY Teknik AŞ yetkilileri, sendika yetkilileri ve hukuk müşavirinin çalışanların hak ve menfaatini korumak amacıyla hukuken taraf oldukları bir olayda yer almaları ve gözlemde bulunmalarını bile suç sayacak kadar zıvanadan çıkmışlardır” denildi. Açıklamada, konuyla ilgili ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi. (İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

PSİKİYATRİ DERNEĞİ İŞSİZLERE PSİKOLOJİK DESTEK VERECEK

SONRAKİ HABER

Fon Tasarısı bakanlıklara gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...