21 Temmuz 2009 00:00

Mücadeleye devam

Direnişimizin 18. günü. Bu direnişimizde bizi yalnız bırakmayan başta Petrol İş Sendikası 2 No’lu Kartal Şube Başkanı değerli başkanımız Sayın Ecevit Eşlegül’e...

Paylaş

Direnişimizin 18. günü. Bu direnişimizde bizi yalnız bırakmayan başta Petrol İş Sendikası 2 No’lu Kartal Şube Başkanı değerli başkanımız Sayın Ecvet Eşlegül’e, katkı ve yardımlarından dolayı teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. Beraberinde Deri İş Sendikası Aydınlı Şube Başkanı Binalı Toy başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partisi Tuzla İlçe Örgütüne, DTP Tuzla İlçe Örgütü, Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü ve bize destekte bulunan bütün sivil toplum platformuna, Evrensel gazetesi ve Hayat Televizyonu’na bize yapmış olduğu her türlü maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.
Tek suçumuz emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istemekti. Ama maalesef bugün gelinen süreçte işçinin alın terine, emeğine saygı kalmamıştır.
İşçiler, işveren tarafından işçi hakları ön planda tutularak değil, köle düzeninde çalıştırılarak, az parayla çok iş yaptırıp, kendi ceplerinin doldurulmasının mücadelesini vermektedirler. Biz işçi olarak haklarımızı bilmediğimizden dolayı maalesef bu sömürü ve kölelik düzenine esir olmuş birer fert olarak bulunmaktayız. Böyle gelmiş böyle gider kavramını kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz biliyoruz ki emek veren alın teri döken sınıf mücadelesi ve dayanışma içerisinde olan herkes emeğinin karşılığını mutlaka alır. Bizim vermiş olduğumuz mücadelenin önemi ve manası budur. Aks işçileri, Sinter işçileri, Sabah ve atv grubu işçileri, tersanede olan iş cinayetleri, bütün bunların işçileri sindirmek yolunda patronların bir oyunu olduğunu düşünüyoruz. Biz SEGA işçileri olarak mücadelemize sonuna kadar sahip çıkacağız. Buradan işçilere bir mesaj vermek istiyoruz. Eğer biz işçi olarak emeğimize saygı duyar, birlik ve beraberlik içinde olursak başaramayacağımız hiç bir engelin kalmayacağını biliyoruz. Bu sebeple tüm işçilerin mücadele etmesini ancak mücadele edilerek hakların kazanılacağına inanıyoruz.
Direnişteki SEGA işçileri (İstanbul)
ÖNCEKİ HABER

Tütün, şeker, fındık tamam; sıra çayda

SONRAKİ HABER

One minute!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa