21 Temmuz 2009 00:00

Hanefi Avcı, JİTEM’i 12 yıl önce de anlatmıştı

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın eski görev yeri Edirne’den ayrılmadan mahkemeye verdiği ifadeler...

Paylaş

Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın eski görev yeri Edirne’den ayrılmadan mahkemeye verdiği ifadeler, JİTEM’in faaliyetlerini tekrar gündeme getirdi. Ancak Avcı, anlattıklarını 4 Şubat 1997’de TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu’na da anlatmıştı. Erbakan başbakanlığındaki Refah-Yol hükümeti döneminde Avcı’nın anlattıklarına ilişkin bir işlem yapılmamıştı.
Avcı’nın komisyona verdiği çarpıcı ifadeler şöyle: “Bazı devlet görevlileri, PKK’yla hukuki çerçevede yeterince mücadele edilemediğini düşünüyordu. PKK ve destekçileriyle hukuk dışı bir anlayışla mücadele edilebileceği düşüncesiyle JİTEM kuruldu. JİTEM 1988’de oluştu. JİTEM’in çıkışı ve faaliyetlerinde mafya falan yok, orada kendisi vardır; yani, birtakım itirafçı insanlarla beraber faaliyeti vardır.”
Cem Ersever’in JİTEM’in varlığını inkan etmediğini belirten Avcı, Ersever’in kullandığı cep telefonunun daha sonra ‘Yeşil’ tarafından kullanıldığını söyledi.
Avcı ayrıca, “Emniyet içerisinde, işte, Mehmet Ağar’a bağlı Özel Harekat Dairesi’nde İbrahim Şahin’in başkanlığında bir grup polis, Korkut Eken’e bağlı bir grup sivil insan, geçmişte yatmış çıkmış ülkücü insan; bunlar birleştirilerek, bu dediğim (hukuk dışı) yöntemlerle çalışan bir grup oluşturulmuştur” dedi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

JİTEM davası ikiye ayrıldı

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri CHP ve AKP binalarını işgal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...