22 Temmuz 2009 00:00

Su altında kamerayla

EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, Yönetmenliğini Üstlendiği Sualtı Belgeselinin Çekimlerini Bodrum’da Tamamladı.

Paylaş

EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, Yönetmenliğini Üstlendiği Sualtı Belgeselinin Çekimlerini Bodrum’da Tamamladı. ‘Sualtının Ustaları’ Adını Taşıyan Projede, Sualtı Fotoğraf ve Videosu Alanındaki Usta İsimlerin Deneyimleri ve Yaşam Öyküleri Yer Alacak.
Ünal, belgeselin ilk etabını haziran ayında sualtı fotoğrafının ustalarından Ateş Evirgen’in sualtı görüntüleme kursu verdiği Mordoğan’da çektiklerini belirterek, ikinci etapta Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde sualtı görüntüleme dersleri veren Recep Dönmez, Bengiz Özdereli, Osman Ürper ve Nezih Ekmekçi hocaların ‘Kameramla Denizde’ adlı etkinliğine odaklandıklarını ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, “Recep Dönmez yurtdışında aldığı ödüllerle ve yetiştirdiği öğrencilerle alana büyük katkıları olan değerli olan bir isim. Bizim de Ege Üniversitesi olarak ilgili alanda önemli adımlarımız oldu ve gelecekte iki üniversitenin ortak projelere imza atması olanaklı. Belgeselde gençlerin sualtı görüntüleme kampında yaşadıklarına mavi derinliklerde tanıklık ettik. İlerleyen aşamalarda sualtının diğer usta isimleriyle röportajlar yapmaya ve onları sualtında çalışırken görüntülemeye ve suda bıraktıkları izleri takip etmeye devam edeceğiz.” diye
konuştu. (CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

UZUN MESAFE

SONRAKİ HABER

Kundaklamayla bellek silinir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...