22 Temmuz 2009 00:00

Köylüler adalet istiyor

GEÇEN yıl 15 Temmuz akşamı Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde (Warê Mêrg) 4 köylünün taranarak öldürülmesi ve 7 kişinin de yaralanması olayına ilişkin İHD Diyarbakır Şube binasında basın toplantısı düzenlendi.

Paylaş

GEÇEN yıl 15 Temmuz akşamı Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yayla köyünde (Warê Mêrg) 4 köylünün taranarak öldürülmesi ve 7 kişinin de yaralanması olayına ilişkin İHD Diyarbakır Şube binasında basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya yaşanan olayda yaralanan Fehmi Ak, Yakup Ak ile İHD adına yakınlarını kaybeden ailelerin avukatlığını üstlenen Baran Pamuk katıldı. Baran Pamuk, bölge üzerine kabus gibi çöken karanlık perdenin kalkacağına dair umutların yeşerdiği bir dönemde olayın yaşandığını belirterek, yaşanan olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, olaya ilişkin bir iddianamenin hazırlanmadığını ve dava açılmadığını ifade etti. Olayın ardından teslim olan ve tutuklanan bir kişinin de serbest bırakıldığını hatırlatan Pamuk, tüm aile fertlerinin beyanlarına rağmen JİTEM ile ilişkisi olduğu düşünülen bir kişinin ne arandığını ne de yakalandığını belirtti. Pamuk, yaşanan olayın şekli, seçilen kişiler ve idarenin gösterdiği reflekslerle birlikte değerlendirildiğinde, olayın bir JİTEM tertibi olduğuna dair ciddi kuşkuların bulunduğunu ifade etti.
Olayın aydınlatılması ve yaşanan mağduriyetin giderilmesi için davanın açılmasını isteyen Pamuk, faillerin yakalanması için tüm kurumların hassas bir çalışma yürütmesi gerektiğini kaydetti. Pamuk, dava sonuçlanıncaya kadar kamuoyunun konunun takipçisi olmasını istedi. Yaşanan olayda yaralanan Fehmi Ak ve Yakup Ak da yaşadıkları olayı detaylı bir şekilde anlatarak, olayın meydana gelmesinin ardından jandarmanın olay yerine günler sonra gelmesine dikkat çekti. Fehmi Ak ve Yakup Ak, olayın faillerinin bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini belirterek adalet istedi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

33 Kurşun Anıt Mezar projesi hazır

SONRAKİ HABER

Derecik’te kazılar sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...