22 Temmuz 2009 00:00

26 yıl sonra gelen mektup

12 EYLÜL askeri darbesinin İzmit Cezaevi’nde 29 Ocak 1983 yılında idam ettirdiği Mehmet Kanbur’un mektubunun aslı, 26 yıl sonra sahibine ulaşacak. Mektup...

Paylaş

12 EYLÜL askeri darbesinin İzmit Cezaevi’nde 29 Ocak 1983 yılında idam ettirdiği Mehmet Kanbur’un mektubunun aslı, 26 yıl sonra sahibine ulaşacak. Mektup, idamından sadece 10 dakika önce eşi Zeynep Kanbur’a yazılmış, ancak darbeciler mektubu yerine ulaştırmamıştı.
Darbeciler tarafından 29 Ocak 1983’te İzmit Cezaevi’nde Ramazan Yukarıgöz, Ömer Yazgan, Erdoğan Yazgan ve Mehmet Kanbur birlikte idam edilmişler ve ailelerine yazdıkları mektupları verilmemişti.
Devrimci 78’liler Federasyonu, daha önce Ömer Yazgan ile Ramazan Yukarıgöz’ün mektuplarının aslına ulaşmış ve ailelerine teslim etmişti.
Bugün de Mehmet Kanbur’un, “Değerli karıcığım” diye başlayan ve 9 yaşındaki oğlunu eşine emanet ettiğini belirttiği mektubu, 26 yıl sonra sahibiyle buluşacak.
Mektup, Kanbur’un eşi Zeynep Kanbur ile ablası ve kardeşine teslim edilecek. Oğlu Murat Kanbur ise Fransa’da.
SSANA GÜVENİYORUM
Kanbur, “Sana güveniyorum” diye seslendiği eşine “tek başına, yapa yalnız kalsan dahi, doğruluktan, dürüstlükten ayrılmayacağına, namusluca yaşamını sürdüreceğine inanıyorum. Ayrıca sana ve halkıma armağan ettiğim Murat’a da yeterli ilgi göstereceğine, halkına yararlı olacak bir biçimde yetiştireceğine eminim” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Bütçesi çok ama icraat yok

SONRAKİ HABER

Pazara çık demek kolay!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...