22 Temmuz 2009 00:00

BiR ALBAY DAHA

Trabzon Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Ali Öz, Hrant Dink’in öldürüleceğini ve silahın cinsini önceden biliyordu.Kayseri Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Cemal Temizöz...

Paylaş

Trabzon Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Ali Öz, Hrant Dink’in öldürüleceğini ve silahın cinsini önceden biliyordu. Kayseri Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Cemal Temizöz, Ergenekon sanığı ve faili meçhul cinayetlerle ilgili 9 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Yalova İl Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Arif Doğan ise Ergenekon sanığı ve JİTEM’in kurucularından. Bu albaylara bir yenisi daha eklendi.
Zirve katliamı davasında azmettirici olduğu iddia edilen ve Ergenekon soruşturmasında da gözaltına alınan Malatya İl Jandarma Alay Eski Komutanı Albay Mehmet Ülger hakkında yeni bir ihbar mektubu gönderildi.
ÖLDÜRÜLENLERLE İLGİLİ RAPOR
Malatya’da 3 kişinin boğazları kesilerek öldürüldüğü Zirve davasının savcısı ile Ergenekon savcısına yeni ulaşan 2 sayfalık ihbar mektubunda, Ülger’in cinayetten haberdar olduğu iddia ediliyor. Mektubun sahibi, Malatya Jandarma Komutanlığı bünyesinde çalışan bir istihbaratçı.
Ülger’in Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı’na cinayetten bir buçuk ay önce brifing verdiği belirtilen mektupta, “Brifingde öldürülen kişilerle ilgili yaptıkları faaliyetlerle ilgili olarak ayrıntılı raporlar bizzat Ülger tarafından üstlerine sunulmuştur” deniliyor.
ÜSTLERİ BİLDİRDİ
Mektupta, Ülger’in cinayet haberini alması şöyle açıklanıyor: “Ülger, Başçavuş Arif Alımlı ve Mehmet İnce ile birlikteydi. Cep telefonuna gelen telefona ‘Emredersiniz komutanım, ben şimdi olay yerine gidip size bilgi vereceğim’ der ve yanına iki başçavuşu da alarak makam aracı ile birlikte olay yerine ilk giden polis ekipleri ile birlikte gelir. Cinayet henüz işlenmiştir. Polis olay yerine gitmeden Ülger’e üstleri tarafından olay bildirilmiştir. Bu göstermektedir ki, olayın olacağı bilinmektedir.”
ABAT KAYIT DIŞI
İlahiyat Öğretim Üyesi Ruhi Abat’ın haftada 2-3 kez komutanlığa geldiğinin vurgulandığı raporda, “Ülger’le makam odasında saatlerce görüşmekteydiler. Ancak Abat’ın komutanlığa gelişi hiçbir zaman kayıt altına alınmamıştır. Bu konuda Ülger hiç bekletilmeden ve kayıt yapılmadan kendi odasına gönderileceği konusunda emir vermiştir. Abat, iddia edildiği gibi hiçbir zaman Jandarma Komutanlığında seminer vermemiştir” denildi. Mektupta 2007 bütçesinin neredeyse tamamı nın misyonerlik faaliyetlerinde kullanıldığı iddia edildi. Sanık Hamit Çeker’in giysilerinden çıkan sim kartın cezaevine bizzat giden Ülger tarafından alındığı belirtilen mektupta, Ülger’in bilgisayarındaki tüm bilgileri temizlediği ifade edildi. (Malatya/EVRENSEL)
Derya Karaçoban
ÖNCEKİ HABER

FACİAYA GÖTÜREN İHMALLER

SONRAKİ HABER

BAŞYAZI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...