23 Temmuz 2009 00:00

Türk Telekom voleyboldan çekildi

BAYANLAR Voleybol 1. Ligi’nin güçlü takımlarından Türk Telekom’un, bayan voleybol şubesini tamamen kapatma kararı aldığı açıklandı.

Paylaş

BAYANLAR Voleybol 1. Ligi’nin güçlü takımlarından Türk Telekom’un, bayan voleybol şubesini tamamen kapatma kararı aldığı açıklandı.
Türk Telekom, bilindiği gibi Bayanlar 1. Voleybol Ligi’nde başarılı performans sergileyerek son 2 sezonda 1 final ve 1 yarı final oynamıştı. Türk Telekom’un kapatma kararının ardından oyuncuları Güldeniz ve Maja Poljak’ı Vakıfbank Güneş Sigorta’ya vereceği, diğer oyuncularını ise tazminatlarını ödeyerek serbest bırakacağı öğrenildi.
Voleybol şubesini kapatma kararı alan Türk Telekom, yeni sezon öncesinde DYO Karşıyaka’dan milli pasör Pelin Çelik, Kolej’den Naz, İller Bankası’ndan Merve ve Ankara Eczacı’dan Gizem’i transfer etmiş, mecvut oyuncularından da Nilay Konar ve Funda ile de sözleşme yenilemişti. Alınan bu şok kararla birlikte Türk Telekom, yeni sezonda Avrupa CEV Kupası’na da katılamayacak. Bu durumda Türk Telekom, 30 bin avro para cezasına çarptırılacak ve Avrupa Kupaları’ndan 3 sene men cezası alacak. Türkiye, bu kupaya Türk Telekom’un yerine başka bir takım gönderemeyeceği için Türkiye Avrupa arenasında bu sezon 1 eksik takımla mücadele etmek durumunda kalacak.
Türk Telekom’un voleybol şubesini kapatmasıyla birlikte yaklaşık 2 bin 500 altyapı sporcusunun da kulüpsüz kalacağı öğrenildi.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray’ın rövanş gecesi

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa