23 Temmuz 2009 00:00

Galatasaray’ın rövanş gecesi

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. ön eleme turu rövanş maçları bugün tamamlanacak.Ligde mücadelesini sürdüren Galatasaray, Kazakistan’ın Tobol takımı ile bu akşam İstanbul’da karşı karşıya gelecek.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi’nde 2. ön eleme turu rövanş maçları bugün tamamlanacak.
Ligde mücadelesini sürdüren Galatasaray, Kazakistan’ın Tobol takımı ile bu akşam İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 21.00’de başlayacak maçı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Antonio Rubinos Perez yönetecek.
Deplasmanda yapılan ilk maçta 1-1 berabere kalan Galatasaray, bugünkü maçta her türlü galibiyetin yanı sıra, golsüz beraberlik durumunda 3. ön elemeye yükselecek. Müsabaka 1-1 berabere tamamlanırsa uzatmalar oynanacak, skor değişmezse turu geçecek ekibi seri penaltı atışları belirleyecek. Kazak ekibinin tur atlaması için İstanbul’dan galibiyetle dönmesi veya 1-1’in üzerinde gollü beraberliklerle ayrılması gerekiyor.
Kulüpler düzeyinde Türk futbol tarihindeki en önemli başarıyı 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası’nı kazanarak elde eden Galatasaray, 10 yıl sonra yeniden final hedefiyle sahaya çıkarken, deplasmandaki ilk maçında 1-1 berabere kaldığı Tobol’u İstanbul’da elemenin hesaplarını yapıyor.
Avrupa kupalarında oldukça tecrübesiz bir ekip olarak dikkat çeken Kazakistan ekibine karşı deplasmanda yaptığı ilk maçta göz dolduramayan sarı-kırmızılı ekip, adını 3. ön eleme turuna yazdırabilmek için rakibini kendi seyircisi önünde geçmek zorunda.
Yeni sezon öncesi ilk kez resmi bir maçta İstanbul’daki taraftarının önüne çıkacak olan sarı-kırmızılı ekip, turu geçmesi durumunda 3. ön elemede, Sliema Wanderers (Malta)-Maccabi Netanya (İsrail) eşleşmesinden turu geçecek ekiple karşılaşacak.
UEFA’DA 55. SINAV
Galatasaray, bugün UEFA’daki 55. maçına çıkacak. Fuar Şehirleri Kupası olarak başlayan, 1971-72 sezonunda UEFA Kupası olarak adı değiştirilen, bu sezon ise yeni bir yapılanmayla ismi UEFA Avrupa Ligi’ne çevrilen organizasyona 2. ön eleme turundan dahil olan Galatasaray, Kazakistan’ın Tobol takımına karşı bugün oynayacağı rövanş mücadelesinde, UEFA tarihindeki 55. maçına çıkacak. UEFA Kupası’ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya’nın Rapid Wien takımıyla yapan Galatasaray, tarihinde toplam 54 kez bu kupada sahaya çıkarken, bu karşılaşmalarda 20 galibiyet, 16 beraberlik, 18 yenilgi aldı. Rakip fileleri toplam 74 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise 76 gol gördü.
82. GALİBİYET İÇİN
Galatasaray, Tobol karşısında Avrupa kupalarında toplamda ise 221. maçına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi’nde 133, UEFA Kupası’nda 54, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 32 ve UEFA Süper Kupa’da da 1 kez olmak üzere, toplam 220 maç oynadı.
Avrupa kupaları tarihindeki en önemli başarıları 2000 yılında UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası’nı müzesine götürerek yaşayan Galatasaray, geride kalan 220 Avrupa Kupası maçında 81 galibiyet, 83 yenilgi alırken, 56 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.
Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 292 gol göndermeyi başaran sarı-kırmızılı ekip, kalesinde ise 322 gol gördü. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, Gabric’te ısrarlı

SONRAKİ HABER

Türk Telekom voleyboldan çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...