23 Temmuz 2009 00:00

Akhisar’da satranç olimpiyatı hazırlığı

DÜNYA 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı heyeti Manisa’nın Akhisar ilçesi Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın başkanlığında bir araya geldi.

Paylaş

DÜNYA 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı heyeti Manisa’nın Akhisar ilçesi Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın başkanlığında bir araya geldi. 24 Eylül-3 Ekim 2009 tarihlerinde Akhisar’da yapılacak Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı için çalışma planları yapıldı.
Heyette Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı, Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Türkiye Satranç Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, TSF Merkez Hakem Kurulu başkanı Selçuk Büyükvural, Spor Uzmanı Melih Saget, TSF Başkan Danışmanı Erdem Uçarkuş, İlçe Spor Müdürü Arif Zeybek, eski belediye başkanı Hüsnü Kahraman, Akhisar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Nadir Güven ve muhtarları temsilen İnönü Mahallesi Muhtarı Figen Karabulut hazır bulundu. Geçen yıl Dünya Olimpiyatlarının Mersin’de yapıldığını hatırlatan TSF Genel Sekreteri Erman Üsküdarlı, “Bu tür olimpiyatlar öncelikle tanıtımı amaçlanıyor. Birçok ülkeden sporcu burada buluşacak, 16 yaş altı olduğu için belki birçok sporcu ilk kez Türkiye ile tanışma fırsatını Akhisar ile yaşacak. Satranç sporcuları çok seçici kişiliğe sahipler, her şeye özen gösteriyorlar, ancak beğendikleri her şeyleri de tüm dünya ile paylaşıyorlar” dedi.
Turnuvanın Akhisar için iyi bir deneyim olacağına vurgu yapan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı da, “Akhisar ile özdeşleşecek bir organizasyon gerçekleştirmek istiyoruz. Bu olimpiyat sonrası yapılan organizasyonu yaşatmak adına belki kısa bir film dahi yapmak istiyoruz. Akhisar Belediyesi gölet alanında yapılacak turnuva ayrıca internet üzerinden tüm dünyaya canlı şekilde yayınlanacaktır” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

zama zingo

SONRAKİ HABER

Trabzonspor, Gabric’te ısrarlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...