23 Temmuz 2009 00:00

Gazi’de uzaklar yakınlaşıyor

GAZİ Mahallesi Sokak Festival Grubu ile Barış İklimi Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa Sokak Festivali gerçekleştirecek. 25 Temmuz’da “Uzaklar Yakınlaşıyor Kültürler Buluşuyor” adı ile yapılacak olan festival...

Paylaş

Gazi Mahallesi Sokak Festival Grubu ile Barış İklimi Kültür ve Sanat Derneği tarafından ortaklaşa Sokak Festivali gerçekleştirecek. 25 Temmuz’da “Uzaklar Yakınlaşıyor Kültürler Buluşuyor” adı ile yapılacak olan festival Gazi Parkı’nda saat 16.00’da başlayacak. Her dilden her telden ezgilerin söyleneceği festivalde, halaylar, horonlar birbirine karışacak, zılgıtlar parmak şıklatmalarına eşlik edecek. Festival programında, müzik, tiyatro, resim, fotoğraf olmak üzere bir çok etkinlik yer alacak.
SOKAK KOMŞULUKTUR
“Çocukken oyun oynadığımız, koştuğumuz düştüğümüz, dizimizi kanattığımız yerdir sokak. Babamızın işten dönüşünü gözlediğimiz, Annemizin halı yıkadığı yerdir. Bir demlik çay ve uzun gece sohbetlerinde kültürlerin buluştuğu yerdir, komşuluktur sokak. Bazen bir çiçeğin ya da bir şairin, bir yazarın adı ile veya rakamlarla ifade edilen, adresimizin son halkası, eve en yakın sosyal çemberdir.
Bağlantıdır evler, insanlar ve hayatlar arasında. Çocukluğumuzda bütün nesnelliği değişir sokağın, oyun bahçemizdir, arka bahçe duvarları karanlık köşeleri şahididir gençlik aşklarımızın, komşuluktan ötededir bağlarımız olgunlaşır bizimle beraber zamanla…” Festivalin çağrı metni, bu ifadelerle başlıyor ve sizi sokağa çağırıyor.
FARKLILIKLAR BİR ARAYA GELİYOR
Barış İklimi Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Gülay Doğan, sanatın ve sokağın birlikteliğine işaret ederek, yapacakları festivalle bunun adımlarını atmak istediklerini söyledi. Festivalde ezgilerin farklı olmasına karşın kalp ritimlerinin aynı olacağını söyleyen Doğan, “Sokaktan başlayarak, dünya daha güzel bir yer olsun diye; sanatın güzelleştiren, birleştiren, paylaşılır kılan etkisini katkısını, görmek ve bu güzelliği paylaşmak için herkesi festivale çağırıyorum” dedi.
Sokak Festival Grubundan Sinan Targay, genç arkadaşlarıyla bir şeyler yapmak için bir araya geldiklerini söyledi. Gençlerin sayısının her gün artığını ve bununla beraber yeni fikirlerin ortaya çıktığını söyleyen Targay, bu süreçte paylaşımın öneminin anlaşıldığını belirtti.
Herkesin kendi ekonomik koşullarına göre yapacağı şeyler olabileceğini anlatan Targay, sokak festivalinin bu düşünceyle ortaya çıktığını kaydetti. Sokağın herkesin olduğunu söyleyen Targay, “Festivalle sokağın korkulacak bir yer olmadığını, insanların selamlaşmadan geçmeyebileceğini ve çocukların güvenle oyun oynayabileceğini göstermek istiyoruz” diye konuştu.
İnsanların yaşadığı yeri güzelleştirmek için orayı severek değiştirebileceğini anlatan Sokak Festival Grubundan Serkan Gürgen, bunu yapacakları festivalle başarmak istediklerini kaydetti. Mahalledeki farklılıkları bir araya getirmek istediklerini belirten Gürgen, “Hepimizin olan bu güzellikleri, hepimizin olan sokakta paylaşacağız” dedi.
(İstanbulEVRENSEL)
Şerif Karataş
ÖNCEKİ HABER

CMK AVUKATLARI NE İSTİYOR? 3

SONRAKİ HABER

Tek fotoğraf çatışma mıdır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...