23 Temmuz 2009 00:00

ABD yeniden Asya’ya yöneldi

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Asya ziyareti kapsamında bulunduğu Tayland’da, “ABD yeniden Asya’da” mesajını verdi.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Asya ziyareti kapsamında bulunduğu Tayland’da, “ABD yeniden Asya’da” mesajını verdi.
Clinton, göreve geldiğinden bu yana yaptığı ikinci Asya ziyaretinin ilk ayağı olan Hindistan’da bu ülkeye daha fazla ABD silahı satılması için anlaşma yapmıştı.
Gezinin ikinci ayağı olan Tayland’da ise ABD emperyalizminin tekrar bölgeye yerleşeceği mesajını verdi. Tayland’ın başkenti Bangkok’ta, televizyon programına katılan Clinton, “Başkan Barack Obama’yla birlikte bu bölgeye büyük önem veriyoruz. ABD’nin bu bölgeyle ilgili olması gerektiğine yürekten inanıyorum” dedi.
İran’a yönelik tehdit dolu mesajlar da veren Clinton, İran’ın nükleer çalışmalarından vazgeçmemesi durumunda, komşularının silahlandırılacağını ve bölgedeki ABD savunma şemsiyesinin genişletileceğini söyledi. ‘Nükleer eşiği’ geçmenin İran’ı daha güvenli hale getirmeyeceğini iddia eden Clinton, “İran ile görüşmeler için kapımız açık duracak ancak aynı zamanda, bölgedeki ortaklarımızın güvenliğini artırmak için harekete geçeceğimizi, üstelik karşı tarafı felce uğratacak şekilde harekete geçeceğimizi net bir şekilde belirttik” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Clinton, “İran’ın şunu anlamasını istiyoruz; eğer bölgedeki savunma şemsiyemizi genişletirsek ve Körfez ülkelerinin askeri kapasitesini daha fazla desteklersek, İran, zannettiği gibi nükleer silaha sahip olduğunda daha güçlü ya da güvenli olmaz, çünkü bölge ülkelerini sindiremez ve onlar üstünde baskı kuramaz” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Çin: Uygurlar bağımsızlık istiyor

SONRAKİ HABER

Bankalara var yoksullara yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...