23 Temmuz 2009 00:00

Emeklilerden hükümete toplusözleşme çağrısı

Emekli-Sen Keçiören 2 No’lu Şube üyeleri, emeklilerin sorunlarını görmezden gelen hükümeti toplusözleşme yapmaya çağırdılar. Emekliler, Emekli-Sen Keçiören Şubesi’nin çağrısıyla önceki akşam...

Paylaş

Emekli-Sen Keçiören 2 No’lu Şube üyeleri, emeklilerin sorunlarını görmezden gelen hükümeti toplusözleşme yapmaya çağırdılar. Emekliler, Emekli-Sen Keçiören Şubesi’nin çağrısıyla önceki akşam İncirli’de bulunan Eğitim Sen 3 Nolu Şube önünde bir basın açıklaması yaptılar. “Sefalete teslim olmayacağız”, “Zam, zulüm, işkence, işte AKP”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atan emekliler adına konuşan 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Yüceünlü, emeklilerin açlık ve yoksulluk sınırının altında maaşla geçinmeye çalıştığına dikkat çekti. Hükümetin emeklilerin sorunlarını görmezden geldiğini ifade eden Yüceünlü, “AKP’nin sadaka anlayışına karşı haklarımızı mücadeleyle alacağımızın bilinciyle hükümeti Emekli-Sen’le toplusözleşme yapmaya çağırıyoruz” dedi.
Bu arada Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜM EMEK DER) Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, işçi emeklilerine en az çalışan işçiler kadar zam yapılmasını istedi. Çalışkan, Anayasada her vatandaşın eşit haklara sahip olduğunun belirtildiğini kaydederek, “Bıçak kemiğe dayandı 600 lira ile geçinmek çok zor” dedi Çalışkan, işçi emeklileriyle dul ve yetimlerinin devletin resmi açıkladığı açlık sınırı altında maaş aldıklarına dikkat çekerek, “Bu insan haklarına aykırıdır” dedi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

İşsizliğe ve yoksulluğa karşı mücadele çağrısı

SONRAKİ HABER

TARTIŞMALARIN ORTASINDA FINDIK 3

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa