23 Temmuz 2009 00:00

Ankara İtfaiyesi’nde bozuk yemek isyanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde yemek karavanaları hiç boşalmıyor. Gün boyunca karavanalarda gezdikten sonra bozulmuş bir halde önlerine sunulan yemeklere tepki gösteren itfaiyeciler yemek boykotuna başladılar.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde yemek karavanaları hiç boşalmıyor. Gün boyunca karavanalarda gezdikten sonra bozulmuş bir halde önlerine sunulan yemeklere tepki gösteren itfaiyeciler yemek boykotuna başladılar. 3 gün sürecek boykotla ilgili konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz ise yemekhanenin özelleştirilmesi ile sorunun çözüleceğini savundu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde çalışan Tüm Bel-Sen üyeleri, başta yemek olmak üzere yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için dün yemekhane boykotuna başladılar. “Sağlıklı ve sıcak yemek hakkımız”, “Alo 110 - İtinalı bulaşık yıkanır”, yazılı dövizlerle İtfaiye Daire Başkanlığı bahçesinde toplanan itfaiyeciler, “İtfaiye eri emir eri değildir” sloganı attılar.
İTFAİYECİYE HIZ CEZASI
Burada konuşan Tüm Bel-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Yusuf Şenol, Ankara’nın nüfusu son 15 yılda iki katına çıkarken, itfaiyede personel sayısının yarısına düştüğünü söyledi. Bu koşullarda hizmet veren itfaiyecilerin yıpranma paylarının daha az riskli mesleklerin gerisinde kaldığını kaydeden Şenol, itfaiyecilerin sorunlarının çekilmez hale geldiğini ifade etti.
İtfaiye araçları kaskolu olmadığı için meydana gelen kazaların itfaiye şöförlerinden alındığını anlatan Şenol, yangın yerine ulaşmaya çalışan ekiplere polisin “hız limitlerini aştığı” için dava açtığını aktardı.
İTFAİYECİLER ZEHİRLENİYOR
Personel yetersizliği nedeniyle itfaiyecilerin yasal izinlerini kullanmalarının engellendiğini belirten Şenol, en büyük sorunlarının ise yemekle ilgili olduğuna dikkat çekti.
24 saat önce EGO yemekhanesinde pişirilen yemeklerin sağlıksız koşullarda karavanalarla Kurtuluş, Gölbaşı, Sincan, Kayaş ve Keçiören’deki birimlere gönderildiğini anlatan Şenol, yemeklerin çoğu zaman sevk sırasında bozulduğunu, bu nedenle pek çok zehirlenmenin yaşandığını ifade etti. Şenol, bu nedenle görevi acil ihtiyacı olan insanlara yardım etmek olan itfaiyecilerin kendilerinin nöbetini acil servislerde tamamladığını söyledi. Şenol, ayrıca bulaşıklarını da kendilerinin yıkamak zorunda kaldıklarını anlattı.
ÇÖZÜM ÖZELLEŞTİRMEYMİŞ!
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz ise sendikanın yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarını toplayarak boş yemekhaneyi gezdirdi. Yemeklerle ilgili bahsedildiği gibi bir sorun olmadığını savunan Kurutuz, daha önce yemekleri hazırlayan şirketin iflas etmesinden kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. İtfaiyecilerin bulaşıkları gönüllü olarak yıkadıklarını iddia eden Kurutuz, yemek işlerinin özelleştirilmesi ile sorunun çözüleceğini öne sürdü. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Kemal Türkler mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

İşsizliğe ve yoksulluğa karşı mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...