23 Temmuz 2009 00:00

Kemal Türkler mezarı başında anıldı

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 29. yılında mezarı başında anıldı. Kemal Türkler’in ailesinin yanı sıra DİSK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı anmada...

Paylaş

DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler, katledilişinin 29. yılında mezarı başında anıldı. Kemal Türkler’in ailesinin yanı sıra DİSK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticilerinin katıldığı anmada, aradan geçen onca yıla rağmen katilleri ve azmettirenlerinin cezalandırılmaması protesto edildi. Yapılan saygı duruşunun ardından sendika başkanları ve Kemal Türkler davasının avukatı söz alarak konuşma yaptı. 29 yıldır adalet aradıklarını dile getiren DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün’ün, “Aradığımız bu adalet ne sadece Türkler Ailesi’nin sorunu ve ne de sadece DİSK’lilerin sorunudur. Bu sorun, Türkiye işçi sınıfının, aydınların, tüm demokrasi güçlerinin sorunudur. Ülkemizin yakın geçmişinin aydınlatılarak demokrasinin yerleştirilmesi sorunudur” dedi.
Avukat Rasim Öz de Kemal Türkler’in Katili Ünal Osmanağaoğlu’nu 16 yıl boyunca devletin kendi çiftliklerinde beslediğini söyledi. 30. yıla giden davada yargının önünün tıkandığını dile getiren Öz, adaletle alay edildiğini belirtti. Sanıkların çeşitli bahanelerle mahkemeye getirilmediğine dikkat çeken Öz, ne olursa olsun bu davanın peşini bırakmayacakların belirtti.
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Sekreteri Selçuk Göktaş da “İşçilerin mücadelesinin ekonomik, sosyal ve siyasal boyutlarıyla bir bütün oluşturduğunu ve bir bütün olarak yürütülmesi gerektiğini sen ve senin gibi bu yola baş koyanlardan öğrendik. Öğrendiklerimiz hayatı değiştirmek için, işçi sınıfının kurtuluşu için” dedi.
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise Türkler katliamının sanıklarının cezalandırılmasına ilişkin yürütülen mücadelenin sürdüğüne dikkat çekti. Kemal Türkler katledildiği gün 500 binlerce insanın mezarı başında olduğunu hatırlatan Çelebi, “Eğer biz 30 Temmuz Perşembe günü saat 14.30’da Bakırköy Adliyesi’nin önünde on binlerce olursak bu dava açıklığa kavuşacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kürt vekillerine sınır çizdi

SONRAKİ HABER

Ankara İtfaiyesi’nde bozuk yemek isyanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...