23 Temmuz 2009 00:00

‘Başbakan yargılanmalı’

Stajyer Doktor Ayşe Yılbaş’ı öldüren kocası Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin Güneş Özmen’in yargılandığı davanın altıncı duruşması dün, İstanbul 4. ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Paylaş

Stajyer Doktor Ayşe Yılbaş’ı öldüren kocası Astsubay Kıdemli Çavuş Hüseyin Güneş Özmen’in yargılandığı davanın altıncı duruşması dün, İstanbul 4. ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Özmen’ in Avukatı Bahri Bayram Belen’in şehir dışında olduğu mazeretiyle duruşmaya katılmamasından, karar yedinci duruşmaya kaldı. Bir sonraki duruşma 28 Temmuz 2009 tarihinde görülecek.
Sultanahmet Adliyesi’nde görülen dava çıkışı öldürülen Ayşe Yılbaşın avukatları adına Av. Hülya Gülbahar dava süreciyle ilgili açıklama yaptı. Kadınların yılarca erkekler tarafından katledildiklerini söyleyen Gülbahar, “kadın katillerinin” iki yıllık bir cezayla cezalandırıldıkları ya da hiç ceza verilmediğin belirti. Kadın Hareketinin verdikleri mücadele sonunda Türk Ceza Kanunu’nda daha ağır cezalar geldi. Gülbahar Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AHİM) Nahide Opuz’u korumadığı için tazminat ödemek zorunda kalmasının da hiçbir şey deriştirmediğini vurguladı. Başbakanın ‘Çocuğumuz öyle nereye giderse gitsin olmaz. Yalnız bırakılan ya davulcuya ya zurnacıya’ sözlerini hatırlatan Gülbahar “Başbakan, demeci nedeniyle birinci dereceden azmettirici olarak bir hukuk devletinde yargılanmalıdır’ dedi. (İstanbul/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cezaevlerinde çifte standart

SONRAKİ HABER

TMK’ya karşı Gönen Gençlik Buluşması’ndayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...