24 Temmuz 2009 00:00

‘Büyük kulüplerle anılmalıyız’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe’nin vizyonlara sahip bir kulüp olduğunu ve bu kulüpte şampiyon olacağını söyledi.

Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe’nin vizyonlara sahip bir kulüp olduğunu ve bu kulüpte şampiyon olacağını söyledi. Daum, Alman spor dergisi Kicker’de yayınlanan röportajında, ‘’Fenerbahçe ile şampiyon olacak mısınız?’’ şeklindeki bir soruya karşılık, ‘’Evet, Fenerbahçe’yle şampiyon olacağım. İyi oyunculardan şampiyon bir takım oluşturacağım’’ dedi.
Öncelikli hedeflerinin lig şampiyonluğu olduğunu ifade eden Daum, Avrupa kupalarının da önemli olduğunu, ancak kendileri için ikinci planda bulunduğunu kaydetti. Fenerbahçe’de oyuncuların kaldığı otelin çok rahat olduğunu ve kulüp stadının Avrupa’nın en büyük statlarından biri olduğunu belirten Daum, ‘’Fenerbahçe vizyonlara sahip bir kulüp, vizyonlar da gerçekleri yaratır. Vizyonlardan gerçeklerin yaratılması için birlikte çalışmak istiyorum. Fenerbahçe aslında Manchester United, Bayern Münih ya da Inter gibi takımlarla birlikte adı bir nefeste anılması gereken bir kulüp’’ şeklinde konuştu.
Neden sürekli Türkiye’ye gitmek istediğinin sorulması üzerine de Daum,
Türkiye’ye ilgisinin, 1993 yılında aşırı sağcıların Solingen kentindeki bir evi kundaklaması ve burada Genç ailesinin 5 ferdini kaybetmesiyle başladığını, Türkiye’ye giderek Almanların büyük çoğunluğunun Türkiye’yle çok iyi ilişkilere sahip olduğunu göstermek istediğini söyledi. Türkiye’ye ilk gittiğinde teknik direktörlük yapmasının gündemde olmadığını, daha sonra Beşiktaş’tan bir teklif geldiğini ve sosyal alanda da faaliyetler göstermeye başladığını ifade eden Daum, ‘’Ben kendimi yarı Türk ve Türkiye’nin elçisi olarak görüyor ve hissediyorum’’ dedi.
MADDİ İMKAN FARKI
Daum, Fenerbahçe’ye kendisinin getirdiği ve birlikte çok sayıda başarılara imza attıkları 5 oyuncunun bulunduğunu, Bayern Münih’te oynayan Brezilyalı futbolcu Lucio ile de görüştüklerini, ancak Lucio’nun Inter’e gitmeye karar vermesine de anlayış gösterdiğini söyledi. Türkçesinin kısa cümleler kuracak ve bazı komutlar verecek kadar iyi olduğunu ifade eden Daum, Köln’de teknik direktörlük yaptığı dönemde çok sayıda farklı ülkeden futbolcuyla uğraşmak zorunda kaldığını, ancak Fenerbahçe’de sadece bir grup Türk futbolcuyla Brezilyalı futbolcular arasında uyum sağlamak durumunda olduğunu kaydetti.
En çok sevdiği 3 takımın Köln, Stuttgart ve Fenerbahçe olduğunu, bunlardan sadece Fenerbahçe’nin büyük maddi imkanlara sahip olduğunu belirten Daum, Köln’ü de iyi bir takım hazırlayarak bıraktığını, gelecek sezon ligin ortalarında yer almasını beklediğini, Bayern Münih’ten Köln’e geçen milli futbolcu Lukas Podolski’nin de takımı güçlendireceğini söyledi. Köln taraftarlarının kendisine gösterdikleri öfkeyi de anlayabildiğini, bunun Köln takımına duyulan bir sevginin ifadesi olduğunu, kendisinin de Köln’de kalma konusunda çok düşündüğünü kaydeden Daum, günün birinde Köln’e döneceğini belirtti.
Alman teknik direktörlerin Türkiye’de görev yapmaları geleneğinin Jupp Derwall ile başladığını, ancak bunun her zaman böyle kalacağına inanmadığını ifade eden Daum, takımı nasıl şekillendireceği konusunda ise hiç bir açıklama yapmadı.
‘YABANCI SAYISI’
Daum, Arsenal ya da Liverpool gibi takımların istedikleri kadar yabancı oyuncu oynatabildiklerine işaret ederek, Türkiye’de takım başına en fazla 8 yabancıya izin verildiğini ve 6 yabancının aynı anda sahada oynayabildiğini, bunun da Türk kulüpleri için uluslararası alanda büyük bir dezavantaj olduğunu söyledi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Potada hazırlıklar sürüyor

SONRAKİ HABER

Borçla ölen Jackson’ın portresine 10 milyon $

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...