24 Temmuz 2009 00:00

İpekyolu Film Festivali konuşmasız filmleri bekliyor

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İpekyolu Film Festivali bu sene 14-22 Kasım tarihleri arasında Bursalı sinemaseverler ile buluşacak.

Paylaş

BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İpekyolu Film Festivali bu sene 14-22 Kasım tarihleri arasında Bursalı sinemaseverler ile buluşacak. Bu sene dördüncüsü gerçekleşecek festival, ilk defa dokuz güne yayılacak. Festival kapsamında dünya çapında tanınan yönetmen ve oyuncuların son filmlerinden genç sinema sanatçıların ilk üretimlerine kadar yüze yakın sinema eseri izleyiciler ile buluşacak.
Düzenlendiği ilk zamandan itibaren kısa film yapımcılarını desteklemek ve kısa film üretimini teşvik etmek amacını güden festival kapsamında “Diyalogsuz” adı altında diyalog, monolog ve sözlü anlatım içermeyen, sadece sinemanın görsel gücünü kullanan filmler bu sene de “Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması”nda yarışacak. On beş filmin yarışacağı Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması’nda birinciliğe layık görülen eserin sahibine dokuz bin TL para ödülü verilecek. Bu yarışmaya katılmak isteyenler, 1 Ocak 2009 tarihinden sonra çekilmiş, içerisinde hiçbir konuşma olmayan filmlerini 11 Eylül 2009 tarihine kadar festival merkezine ulaştırmak zorundalar. Festival Danışma Kurulu’nun belirleyeceği ön jüri tarafından seçilecek, Ulusal Altın Karagöz Kısa Film yarışmasına uygun görülen filmlerin isimleri 3 Ekim 2009 günü İpek Yolu Film Festivali’nin internet sitesinden basına ve kamuoyuna duyurulacak. Yarışmaya seçilen on beş film, yönetmen, senarist, oyuncu, yapımcı, yazar, film eleştirmeni, sinema tarihçisi ve sinema alanında tanınmış kişilerden oluşan yerli ve yabancı jüri tarafından bir kez daha değerlendirmeye tabii tutulacak. Yarışmada birinci olan filmin sahibine ödülü, ‘Altın Karagöz Ödülü festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
Bilgi İçin:
www.ipekyolufilmfest.com
ÖNCEKİ HABER

Esnek çalışma dayatması

SONRAKİ HABER

Kavganın, umudun ve geleceğin şairiydi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...