24 Temmuz 2009 00:00

Fındık üreticileri birleşiyor

ORDU'daki fındık üreticileri sorunların çözümüne yönelik ortak mücadele için bir araya geliyor.

Paylaş

ORDU'daki fındık üreticileri sorunların çözümüne yönelik ortak mücadele için bir araya geliyor. Hükümetin fındık politikasını açıklamasının ardından tepkilerini dile getirmeye başlayan fındık üreticilerinin yanı sıra, Ordu Fındık Üreticileri Derneği (ORFÜDER), Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN), Tüm Üretici Köylüler Sendikası (TÜM-KÖY-SEN) bir araya gelerek, "Fındığımıza Sahip Çıkıyoruz" platformu kurdu. Platform üyeleri PTT binası karşısında basın açıklaması ile 29 Temmuz'da yapacakları panelin duyurusunu yaptı. Platform adına açıklama yapan Zekeriya Kara, 2000 yılında 4572 sayılı birlikler yasasının çıkarılmasıyla başlayan fındık üreticilerini yok etme sürecinin AKP hükümetinin son kararıyla tamamlandığını söyledi.
Fındık üreticilerinin karşı karşıya kaldığı durum bu güne kadarki zorluklardan daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Kara, bu nedenle, zorlukları aşmak üreticilerin birlik ve dayanışma içinde ürününe ve geleceğine sahip çıkmalarını sağlamak için bir araya geldiklerini dile getirdi. Üreticinin içinde olmadığı çözüm şekillerinin kalıcı olmayacağını, üreticileri memnun etmeyeceğini belirten Kara, "Fındık dikim alanlarının 39 İl'e yayılmasına neden engel olunmadı? Çıkardıkları yasaları uygulamayarak fındık dikim sahalarının yayılmasına sessiz kalınarak Giresun ve Ordu'nun dik yamaçlarında fındık üreticileri cezalandırılmak mı isteniyor. Her yıl fındık fiyatları neden maliyetinin altında belirleniyor? Ürün fazlası var denilerek üreticiler neden suçlu ilan ediliyor. Bu ülkeyi yöneten siyasilerden ve bürokratlardan neden hesap sorulmuyor. Fındık üreticileri "ruhsatlı alan", "ruhsatsız alan" kapsamında bir birine mi düşürülmeye çalışılıyor. Tüm Karadeniz fındık üreticileri tek vücut olarak sorunlarımızın çözümü konusunda ortak tavır geliştireceğiz" dedi.
Platform olarak, tüm fındık üreticileriyle fındıkta yaşanan sorunları aşmak, ortak tavır geliştirmek için 29 Temmuz 2009 Çarşamba günü saat 12.00'de Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu salonunda panel düzenlediklerini duyuran Kara, "Fındığın geleceği konusunda görüş alış verişi yapmak için tüm üreticilerimizi ve üretici dostlarını "Neler Yapmalıyız?" Sorusuna ortak yanıt aramaya ve ortak mücadele hattı örmeye çağırıyoruz" dedi.
(Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tek Gıda-İş’ten grevcilere destek

SONRAKİ HABER

Başkanlar Kurulu mücadele kararları aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa