24 Temmuz 2009 00:00

Ensarioğlu: Olumlu hava iyi kullanılmalı

DİYARBAKIR Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Galip Ensarioğlu, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununda göz ardı edilemeyeceğine dikkat çekti. Ensarioğlu...

Paylaş

DİYARBAKIR Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Galip Ensarioğlu, Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununda göz ardı edilemeyeceğine dikkat çekti. Ensarioğlu, yaşanan olumlu havanın da iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti
DTSO, 2009 yılında yürütecekleri projeler hakkında bilgi vermek için Dicle Üniversitesi (DÜ) Havuzbaşı Kapalı Restoranı’nda yemekli basın toplantısı düzenledi. İş adamları ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Galip Ensarioğlu, Diyarbakır’ı bölgenin ve Ortadoğu’nun fuar ve kongre merkezi yapmayı hedeflediklerini belirtti.
KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMELİ
Kürt sorununda çözüm tartışmalarını da değerlendiren Ensarioğlu, Kürt sorununun çözümünde olumlu psikolojik bir hava yakalandığını kaydederek, yakalanan bu fırsatın heba edilmemesi için her kesimden insanların bu sürece katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Ensarioğlu, Kürt sorununa dair son günlerde yaşanan gelişmelerin sorunun çözümüne dair umut vaat ettiğini belirtti.
Ensarioğlu, Türkiye’nin önünde duran Kürt sorununu çözmesinin artık kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, Türkiye’nin sırtındaki bu yükle yoluna devam edemeyeceğini söyledi. Ensarioğlu, Kürt sorununun çözümünün konuşulduğu bu süreçte, Başbakan’ın DTP’yi ve CHP’yi de sürece katmak zorunda olduğunu belirterek, PKK’nin görmezden gelinemeyeceğini kaydetti.
Galip Ensarioğlu, Abdullah Öcalan’ın çizeceği yol haritasının çözüme katkı sunacağının herkes tarafından dile getirildiğini belirterek, Öcalan’ın göz ardı edilemeyeceğini ve Öcalan’ın açıklayacağı yol haritasının da çözüm için ön açıcı olabileceğini düşündüğünü belirtti.
Şırnak ve bazı ilçelerinde yapılmak istenen barajlara da değinen Galip Ensarioğlu, barajların yapımının tamamen güvenlik amaçlı olduğunu ifade etti. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Askerin gecikmesine hava neden oldu!

SONRAKİ HABER

Aileler: Sorumlular yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa