24 Temmuz 2009 00:00

‘Çok dilli belediyecilik’ yargılanıyor

aDiyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdulah Demirbaş ve Sur Belediye Meclisi eski üyeleri...

Paylaş

aDiyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdulah Demirbaş ve Sur Belediye Meclisi eski üyeleri hakkında ‘çok dilli belediyecilik’ projesi nedeniyle Diyarbakır 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın dün görülmesi gereken karar duruşması, ‘adli tatil’ ve ‘hakim değişikliği’ gerekçesiyle görülmedi.
Demirbaş’a destek vermek amacıyla Stockholm Belediye Başkan Yrd. Ann Margarethe Livh ve Kürt Yazar Haydar Diljen de adliye önüne geldi. Adliye çıkışında açıklama yapan Demirbaş, hakim değişikliği ve duruşmanın ertelemesini ‘hukuki skandal’ olarak niteledi. Beraat kararı beklediklerini belirten Demirbaş, “Karar duruşması idi. Ancak hakim değiştiği için duruşmayı tekrar ertelediklerini söylediler. Umarız bu dava dilin özgürlüğü önündeki engelleri kaldırır. Beraat kararını bekliyoruz, öyle umuyoruz.
Beraat kararı çıkması halinde, birçok sorun aşılmış olacak. Bu karar, demokrasiyi ve dilin her yerde kullanılmasını sağlayabilir” dedi. (DİYARBAKIR)
ÖNCEKİ HABER

Ankaralı ‘gizli’ zamma tepkili

SONRAKİ HABER

Rumkale ve Fırat Vadisi ziyaretçi bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...