25 Temmuz 2009 00:00

Tutuklu KESK’lilere kart yolladılar

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube yöneticileri ve üyeleri, tutuklu bulunan KESK yöneticileri ve üyeleriyle dayanışmak amacıyla Diyarbakır Yenişehir Postanesi’nden KESK üyelerine kart gönderdi.

Paylaş

TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube yöneticileri ve üyeleri, tutuklu bulunan KESK yöneticileri ve üyeleriyle dayanışmak amacıyla Diyarbakır Yenişehir Postanesi’nden KESK üyelerine kart gönderdi. Burada açıklama yapan Şube Başkanı Edip Yaşar, KESK’in bu dönemde tarihinin en büyük baskı ve tutuklamalarını yaşadığını belirterek, “KESK geçmişten gönümüze kadar emek ve demokrasi mücadelesini birlikte yürütmüş. Sendikal mücadeleyi ücret sendikacılığına indirgememiş ve toplumsal sorunlara duyarlı davranmış. Irkçılığa ve milliyetçiliğe karşı halkların kardeşliği, savaşa karşı barışı istemiş. Ve KESK alternatif bir muhalefet gücü olduğundan kaynaklı bu kadar baskıya maruz kalmıştır” dedi.
Yaşar, Kürt sorunun demokratik çözümü için tarihi bir fırsatın yakalandığını söyleyerek, “Bu fırsat iyi değerlendirildiğinde bu ülkede devrim niteliğinde gelişmeler yaşanacaktır. Aksi durumda baskısı, tekçi zihniyet geçmişte olduğu gibi bu günde bu sorunu çözmeyecektir ve bu ülkeye gittikçe kan kaybetmeye devam edecektir” şeklinde konuştu. Yaşar, arkadaşlarının haksız bir şekilde tutuklandıklarını ifade ederek, arkadaşlarının en kısa sürede yargı önüne çıkarılarak serbest bırakılmasını istedi. DİYARBAKIR
ÖNCEKİ HABER

GMİS TTK’da sözleşme imzaladı

SONRAKİ HABER

MKE işçileri greve çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...