26 Temmuz 2009 00:00

Sen misin Başbakan’a ‘metalci selamı’ veren!

18 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında Unirock Festivali’ndeyken ‘metalci selamı’ yapan 5 gencin, ‘devlet büyüğüne saygısızlık’ suçu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Paylaş

18 Temmuz’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyunun geçişi sırasında Unirock Festivali’ndeyken ‘metalci selamı’ yapan 5 gencin, ‘devlet büyüğüne saygısızlık’ suçu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı ortaya çıktı. Rıfat Emrah Altınyağ, Yusuf Şengül, Murat Uğurlu, İlhan Sözel ve İdil Tekin’in, 21 saat karakolda tutulduğu öğrenildi. Erdoğan, geçen cumartesi Maçka’da karşılaştığı görüntüden rahatsız olduğunu açıklamış ve ertesi gün Ankara İl Kongresi’nde “Gençliğimizin bir bölümü arasında ahlaki erozyonun olduğu bu yapılanma bizi dertlendiriyor” demişti. Başbakan’ın bu eleştiriyi yöneltmesinden bir gün önce, geçtiği yol üzerinde 5 gencin gözaltına alındığı ortaya çıktı.
Erdoğan’ın korumalarının talimatıyla gözaltına alınan 5 genç, Harbiye Karakolu’nda 21 saat tutulduktan sonra Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakıldı. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Baz istasyonuna çürük domates yağmuru

SONRAKİ HABER

Çankal davasında yalan çürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa