26 Temmuz 2009 00:00

Gelenler gidenler değişiyor koşullar değişmiyor

Ordu’ya alilerine daha iyi bir yaşam sunabilmek için gelen işçiler, ücretlerini alamıyor

Paylaş

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Ordu’ya yaptırılan konutların yapımı devam ederken, işçilerin mağduriyetleri de sürüyor. Ücretlerini alamadıkları için tek tek Ordu’yu terk eden işçilerin yerine gelenler de aynı sorunlarla karşılaşıyorlar. Ücretlerini isteyen, önceki gün TOKİ konutları önünde toplanan işçiler, yetkililerle görüşmeye çalıştılar ancak başarılı olamadılar.
Osmaniye’den Ordu’ya gelerek TOKİ inşaatlarında çalışan Gazi İsmet Paşa Burgaç, Murat Köksal, Osman Önal ev Mehmet Bazna, TOKİ’nin kendilerini mağdur ettiğini, geldikleri günden bugüne kadar para alamadıklarını ve işten çıkma taleplerine karşılık yalnızca bir aylık ücretlerini aldıklarını söylediler.
ÇALIŞMAYA GELDİK, MEMLEKETTEN PARA MI İSTEYELİM?
Burgaç, “Biz TOKİ çalışanlarıyız ve mağduruz. Yaklaşık 3 aydır maaş alamıyoruz. Bizim arkadaşlarımızın arasında gerçekten paraya çok muhtaç olan insanlar var. Paraya ihtiyacı olmayan insan buraya zaten gelmez. Bu bizim içinde bulunduğumuz durum, bizim hükümetimize yakışan bir durum değil. Biz Osmaniye’den kalktık Ordu’ya mermer yapmak için geldik. Ailemizden uzak şurada üç kuruş kazanmak için gece gündüz çalıştık ve emeğimizin karşılığını, hakkımızı alamıyoruz. Bize yazık değil mi? Burada bulunduğumuz 3 ay içerisinde evimize 1 TL gönderemedik. Biz buraya mağdur olmak için gelmedik” diye konuştu.
Bugüne kadar birçok işçinin parasını alamadan Ordu’yu terk ettiğini, onların yerine gelen kendilerine da aynı şeylerin yaşatıldığını belirten Burgaç, devlet işi olduğu için kalkıp Ordu’ya geldiklerini, artık devlete de güvenlerinin kalmadığını kaydetti.
“Bizim burada 3 aylık daha işimiz kaldı, fakat artık bu işi de yapmayacağız. Para alamıyoruz, biz enayi değiliz. Herkesin bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var. Bizi buraya getiren şirketler düşünüyor mu bu insanların ailesi geride ne yapar diye? Ellerini artık vicdanlarına koysunlar, bizim paralarımızı versinler artık, memleketimize ailemizin yanına dönelim. Ordu’da bir kuruşsuz geziyoruz. Çalışmaya geldik, memleketten para mı isteyelim?” diyen Burgaç, çok zor durumda kaldıklarını kaydetti. (Ordu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir kez daha adalet istediler

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...