27 Temmuz 2009 00:00

Honved provası olumlu: 5-1

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Honved ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile karşı karşıya geldi.

Paylaş

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Honved ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Boluspor ile karşı karşıya geldi.
Mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe, özellikle Dos Santos ve Roberto Carlos ile sol kanadı etkili kullandı. 8. dakikada Alex’in attığı golle öne geçen sarı-lacivertli takım, 42. dakikada yeni transfer Dos Santos’un şık golüyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Teknik direktör Christoph Daum ikinci yarıya Deniz’in yerine Cristian, Kazım’ın yerine de Guiza ile başlarken, sarı-lacivertliler ilk yarıdaki gibi oyundaki hakimiyetini sürdürdü.
59. dakikada yeni transferlerden Bilica’nın attığı golle skor 3-0’a gelirken, ilk golün sahibi Alex 72. dakikada kendisinin ikinci Fenerbahçe’nin dördüncü golünü kaydetti.
Sarı-lacivertlilerin Almanya kampına son gün katılan ve takımla fazla çalışma şansı bulamayan Guiza, 84. dakikada karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruşla skoru 5-0’a taşıdı.
Konuk Boluspor’un tek golünü 90. dakika penaltıdan Erdem atarken, mücadele Fenerbahçe’nin 5-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Boluspor ile yaptıkları hazırlık maçında takımının ortaya koyduğu futbolun kendisini memnun ettiğini belirterek, futbolda bir sisteme bağlı kalınmaması gerektiğini vurguladı ve “Belli bir sistem iyi değildir, mezarlık gibidir’’ dedi.
Maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Alman çalıştırıcı, ‘’Boluspor’u tanımıyordum ama gördüm ki çok iyi organize olan bir ekip. Oynadıkları tarz hoşuma gitti. Tabii bunu gördükten sonra bizim oyunumuzdan daha da memnun oldum’’ dedi.
Savunmadaki organizasyonu da çok beğendiğini vurgulayan Daum, ‘’İlk yarıda bir pozisyon var, bir yan toptan. Genelde çok iyi organize olabildik, pozisyon aldık. Fazla gol pozisyonu yakalamadı Boluspor. İkinci yarıda son dakikada verdiğimiz penaltı gereksiz, olmamalı. Tehlike yokken bir penaltı verdik’’ diye konuştu.
‘’SOL KANADIMIZAN ÇOK MEMNUNUM”
Sol kanatta Roberto Carlos ve Dos Santos’un uyumlu bir biçimde mücadele ettiğini belirten Daum, bunun kendisini çok memnun ettiğini söyledi.
İki futbolcu arasındaki iletişimin de mükemmel olduğunu vurgulayan Daum, şöyle konuştu:
‘’Bir antrenmana çıktılar birlikte ama birbirleriyle uyum içindeydiler. Çok memnun kaldım sol kanadımızdan. Uğur Boral gibi üst düzeyde olan bir oyuncumuz daha var sol kanadımız için bu beni memnun ediyor. Aynı biçimde sağ kanat için görüşlerim aynı. Gökhan ileriye çıkınca Kazım’ın savunmaya gelmesi iyiydi. Gökhan iki güzel şut attı, biri gol olabilirdi. İlk antrenmanı hatırlıyorum, Kazım ile bu konuda konuştuğumda, ‘Hocam ben savunma yapmam’ gibi yanıt vermişti. Gördüm ki 3-4 hafta sonra hiçbir şey söylemediğim halde, Gökhan ileri gittiğinde kendiliğinden savunmaya çekildi. Bu beni hoca olarak mutlu ediyor. Sağda da alternatiflerimiz var. Deivid oynayabilir, Mehmet Topuz var, döndüğü zaman Özer olacak. Yönetim kurulumuza bu alternatifleri sağladığı için teşekkür etmek istiyorum.’’ Güiza’nın hareketlerinin kendisini çok sevindirdiğini anlatan Daum, ‘’Şu belli ki Güiza mükemmel bir futbolcu. Kondisyonu tam yerine gelince bize çok sevindirici anlar yaşatacağından eminim’’ dedi.
Takımı için bir eksiklik olarak, henüz çok hızlı oynayamamasını gördüğünü ifade eden Daum, ‘’Bu da normal, ağır antrenmanlar yapıyoruz. Gelecek haftalarda bu da yerine gelecektir. İyi şeyler gördüm ama daha iyi olmak istiyoruz ve daha iyi olacağız’’ diye konuştu.
‘’SABİT SİSTEM MEZARLIK GİBİDİR”
Kadro zenginliği nedeniyle 11 kurmakta sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı ve oyuncu seçimine göre takımın farklı taktiklerde mi sahaya çıkacağı sorulan Daum, ‘’Sevincim günden güne artıyor. Futbolcularım antrenmanlarda işlerini sevinçle yapıyorlar. En güzel sistem başarılı olmak tabii ki. Bugünkü futbolda bir sisteme bağlı kalmamalı, esnek olmalı. Maç içinde bile değişebilmeli. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Belli bir sistem iyi değildir, mezarlık gibidir’’ dedi.
Kazım’ın geçen sezonlara göre değiştiği ifade edilerek yöneltilen, ‘’Bu değişimi neye borçlu?’’ sorusuna Daum, ‘’Sahada yeni bir futbolcumuz var diyebilirim’’ yanıtını verdi.
‘’KADRO DARALABİLİR’’
Bir soru üzerine Daum, hazırlık döneminin sonunda kadronun daralabileceğini söyledi.
Alman teknik adam, ‘’Kadro daha küçük olabilir ama bunu hazırlık döneminin sonunda belirleyeceğiz. Biz kimseyi burada zorla tutamayız, tutmak da istemiyoruz. Bizim için Fenerbahçe’de ilk 11’de oynayan veya oynamayan kişi aynı hedefleri izlemelidir. Aramızda bu hedefleri izlemeyen birimiz olursa ona göre karar da vermek zorunda kalacağız’’ diye konuştu. Çok sayıda Brezilyalı futbolcuya sahip olmanın takıma nasıl etkisi olabileceği sorusuna Daum, ‘’Brezilyalı oyuncular hep pozitiftir, avantajdır bizim için. Sonuçta 11 Brezilyalı futbolcu dünya şampiyonu olmuştu. Bana göre ülkesine göre futbolcular fark etmez. Ben bir kan grubu tanıyorum o da sarı-lacivert’’ dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Nonda’ya yol gözüktü

SONRAKİ HABER

Honved provası olumlu: 5-1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...